Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 30 de intervenții ale Salvamont Alba în zona montană a județului, din luna decembrie. Recomandări pentru turiști

Publicat

În perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Alba a desfăşurat de 31 de intervenții în zona montană a județului Alba, pe domeniul schiabil Șureanu și pe pârtiile de schi situate în Arieșeni. Toate intervenţiile au fost finalizate cu recuperarea/salvarea celor ce au avut nevoie de ajutor specializat.

Dintre acestea, intervenţii dificile au fost pentru recuperarea unor turişti rătăciţi lângă Vârful Scăriţa, care s-au abătut de la traseu pe întuneric, precum şi în cazul unui turist rătăcit în Masivul Şureanu şi recuperat în Petrila.

În perioada sărbătorilor de iarnă, echipele Serviciului Public Salvamont Salvaspeo Alba au fost mereu la datorie pentru prevenirea accidentelor și acordarea primului ajutor în caz de evenimente.

Având în vedere afluxul mare de turiști din această perioadă, salvamontiștii din Alba recomandă turiştilor prudență în abordarea traseelor montane și a pârtiilor de schi, folosirea de echipament corespunzător, informarea despre starea traseelor și pârtiilor și consultarea condițiilor meteorologice.

Totodată, salvamontiștii recomandă să nu fie părăsite traseele montane și pârtiile de schi amenajate şi să se ţină cont că temperaturile scăzute şi intervalul de lumină mult mai scurt din timpul iernii reprezintă factori de risc ce pot genera situaţii periculoase şi, în acelaşi timp, pot îngreuna intervenţiile salvatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax