Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste o tonă de deșeuri spitalicești periculoase, din județele Alba și Mureș, depozitate ilegal într-o hală din Suceava


Publicat

Peste o tonă de deșeuri spitalicești periculoase, provenite din județele Alba, Mureș și Suceava, au fost descoperite sâmbătă de polițiști depozitate ilegal într-o hală de pe raza municipiului Suceava. Oamenii legii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii privind colectarea, tratarea, transportul, valorificarea și eliminarea deșeurilor periculoase.

„Astăzi, (n.r. sâmbătă) în jurul orei 16.00, am fost contactați de Poliția Suceava referitor la faptul că prin 112 cetățeni din cartierul Ițcani au anunțat că într-o locație, aici unde ne aflăm, se întâmplă ceva ciudat. De câteva zile, în această proprietate pătrund niște mașini cu numere de înmatriculare care nu sunt din județul Suceava, abandonează niște saci și părăsesc incinta. Poliția ne-a solicitat și pe noi, ne-am deplasat la fața locului și am constatat că o mașină care era oprită de poliție făcea transport de deșeuri periculoase.

Firma este din Târgu Mureș, județul Mureș, și în mașină avea deșeuri care proveneau din Alba Iulia. Destinația de transport era un incinerator din alt județ, având în vedere că noi în Suceava nu mai avem incinerator, activitatea de incinerare s-a sistat temporar.

Aceaste deșeuri spitalicești au fost depozitate într-o hală în incinta acestei proprietăți și șoferul a declarat că a intrat pe această proprietate pentru a încărca deșeurile din hală în mașina cu care făcea transportul către acel incinerator. Normal, verificând toate documentele, transportatorul nu avea voie să circule prin județul nostru, nu avea traseu aprobat ca să circule prin județul nostru. (…)

Am intrat cu Poliția în hală și am constatat că în hală se găsesc deșeuri spitalicești provenite de la cabinete medicale – înțepătoare, seringi. În momentul de față, șoferul declară că în această încăpere se găsesc circa o tonă de deșeuri. (…)

Aceste deșeuri sunt periculoase atât pentru mediu cât și pentru sănătatea populației”, a declarat Adriana Iordache, șefa Gărzii de Mediu Suceava, pentru obiectivdesuceava.ro.

Polițiștii au explicat că din documentelor deținute de șoferul angajat la SC Medpharma Collect SRL Târgu Mureș, reziduurile medicale proveneau de la spitale de pe raza județelor Alba și Mureș, precum și de la cabinete medicale din județul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, la data de 7 martie, în jurul orei 13:45 o femeie de 47 ani, din municipiul Suceava a sesizat prin SNUAU 112, despre faptul că la o hală de pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava se depozitează deșeuri cu risc biologic .

La faţa locului a fost identificată apelanta, care a relatat faptul că în cursul acestei zile a observat o mașina cu inscripții risc biologic, care depozita mai mulți saci cu inscripția „Risc biologic”, într-o hală din spatele locuinței de pe str. Cernăuți.

În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitara în care se aflau doi bărbați de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost identificate mai multe colete din carton și tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoțire a unor substanțe periculoase și nepericuloase.

Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele prevăzute de cadrul normativ incident privind transportul unor substanțe periculoase, a fost solicitată intervenția lucrătorilor din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, precum și a echipei operative din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice Suceava, care au preluat cercetările în cauză.

A fost identificat administratorul unității ce are ca obiect de activitate colectarea, transportul și eliminarea deșeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deșeuri medicale trebuia să se desfășoare pe traseul Târgu-Mureș – Pașcani – Iași.

Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit deoarece acesta urma să încarce mai multe deșeuri medicale din incinta unei hale pe care o închiriase pe raza municipiul Suceava.

În urma cercetării cercetărilor, nu au fost identificate deșeuri arse, însă a fost găsită cantitatea de 1.019,8 kg., despre care reprezentanții Gărzii de Mediu au concluzionat că sunt deșeuri medicale periculoase.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată, urmând ca aceasta să fie eliminată pe cheltuiala reprezentantului societății implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor obligatorii de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

sursa: monitorulsv.ro, obiectivdesuceava.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un nou deces și 6 cazuri de COVID, raportate în ultimele 24 de ore. Cinci dintre cazuri sunt cele de la Curtea de Apel

Publicat

Au fost raportate 6 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 2 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, s-a mai înregistrat un deces, al 26-lea. 

Cinci dintre cazuri au fost înregistrate la Curtea de Apel și anunțate deja de instituție, ieri.

468 persoane s-au îmbolnăvit în județ de la începutul epidemiei, 405 s-au vindecat și au fost raportate 26 decese, cu unul mai mult decât ieri.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 414 teste (191 la DSP și 223 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 28.001.

Numărul cazurilor active este de 37.

Citește și: UPDATE: Persoanele infectate cu COVID la Curtea de Apel Alba Iulia ar fi judecători. Instituția și-a suspendat activitatea

Până miercuri, în Alba, erau raportate 462 cazuri (5 noi, 34 active), 403 vindecări, 25 decese, 27.587 teste prelucrate.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020, etapa specială: Au fost publicate primele rezultate. Contestații, de la ora 14.00

Publicat

Primele rezultate la examenul de Evaluare Națională, etapa specială, au afişate joi, 2 iulie. Acestea sunt în format anonimizat al numelui candidaților.

Vezi AICI rezultatele elevilor din Alba.

AICI, rezultate actualizate pe țară.

Contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

SUBIECTE și BAREME la examen:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2020 – etapa specială – proba scrisă de Matematică:

SUBIECT Matematică

BAREM Matematică

Vezi şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2020, etapa specială: Bareme pentru subiectele de la Română. Doar trei candidaţi au susţinut proba în Alba

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

TITULARIZARE 2020: Examenul poate fi organizat. Legea pentru deblocarea concursului național a fost promulgată

Publicat

examen profesor

Legea care prevede deblocarea concursului de Titularizare 2020 a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020.

Ordonanța prevede exceptarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de predare vacante din școli, universități, institute de cercetare și Academia Română de la suspendarea aplicată în cazul altor instituții și autorități publice, pe durata stării de alertă, scrie edupedu.ro.

Concursul national de Titularizare a fost suspendat la mijlocul lunii iunie, prin ordin de ministru, toate activitățile programate în calendarul de mobilitate fiind blocate din 18 iunie.

Potrivit calendarului inițial, proba scrisă la Titularizare 2020 era programată în 15 iulie.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cozi infernale la intrarea în Grecia, dinspre Bulgaria. Român plecat în concediu: ”Un kilometru în două ore”

Publicat

Cozi de 5-6  kilometri pe sensul de trecere spre Grecia, la punctul de trecere Kulata-Promachonas de la granița bulgaro-elenă.

”La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km.Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu ma asteptam sa fie atit de aglometat.Vom reveni cu detalii” a scris Laura Elena Tantana pe grupul de Facebook Vacante in Grecia: Info utile.

”La Calafat am trecut de dimineață la ora 4:30 în 15 min spre Bulgaria. S-au cerut declarațiile, dar dacă nu aveai îți dădeau ei de completat. Traseu pe E79 Dimovo – Montana – Vratsa – Botevgrad – Sofia – Kulata. Plin de politie după Sofia, mai ales la ieșiri din tuneluri și foarte aglomerat.
Am ajuns la Kulata la 9.30, dar e coadă pe autostrada de 6 km. De vis!  🙁 . UPDATE: Am făcut un km în 2 ore” a scris pe același grup Răzvan Gavrilescu.

MAE român i-a avertizat miercuri pe românii care merg în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene – Kulata-Promachonas.

Măsura a fost luată ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic, prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care merg în această țară.

Foto: Răzvan Gavrilescu – Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate