Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Petiție pentru respectarea dreptului la un mediu sănătos. „Vrem o țară curată, dar mizeria se strânge sub ochii noștri”

Publicat

O asociație din România a lansat o petiție prin care solicită Guvernului să garanteze respectarea dreptului la un mediu sănătos prevăzut de Constituție. 

„Karma nu poate să lucreze singură atunci când îi ia în vizor pe oamenii care aruncă gunoaie la întâmplare. Nu, are nevoie de noi. Și musai de mai multă implicare din partea autorităților”, este mesajul inițiatorilor petiției.

YouTube video

Mai exact, aceștia solicită Guvernului măsuri concrete prin care să rezolve urgent următoarele cinci necesități fundamentale:

  1. Fără gunoaie în natură, pe șosea, lângă drumuri, la marginea satelor!
  2. Sortare și colectare selectivă a deșeurilor oriunde în România!
  3. Sisteme de management integrat al deșeurilor accesibil pentru toate comunitățile din România!
  4. Stop arderilor ilegale a gunoaielor!
  5. Stop poluării aerului și apei!

„Cerem Guvernului României să garanteze respectarea articolului 35 din Constituția României:

Art. 35 – Dreptul la mediu sănătos

(1) Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos si echilibrat ecologic.

(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

(3) Persoanele fizice și juridice au îndatorirea de a proteja și a ameliora mediu  înconjurător”, se precizează în textul petiției.

„România are dificultăți serioase în ceea ce privește gestionarea problemelor de mediu. Vrem o țară curată, dar mizeria se strânge sub ochii noștri, aerul și apa devin din ce în ce mai poluate, iar măsurile întârzie să apară. Odată cu sfârșitul iernii, ies la iveală mormane întregi de gunoaie la marginea orașelor și satelor, de-a lungul drumurilor și al căilor ferate , în păduri și pe malurile apelor.

România își pierde din frumusețe, fiind îngropată în pet-uri, doze și mucuri de țigară. Aerul din orașe devine greu de respirat, iar apa fântânilor adeseori nu mai este potabilă. Imaginea noastră de țară are cumplit de suferit, iar brand-ul turistic Grădina Carpaților se transformă într-o glumă proastă.

Adeseori, ne petrecem timpul într-un mediu poluat și murdar, deși Constituția României, prin articolul 35, ne spune că avem dreptul la un mediu sănătos”, au mai explicat reprezentanții Asociației de Ecoturism din România.

Petiția poate fi semnată AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax