Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pista de bicicliști de pe Mamut. Crăpături în asfalt și coșuri de gunoi „dispărute”, înainte de recepția lucrărilor

Publicat

YouTube video

Unul din cele mai așteptate și apreciate puncte de atracție din Alba Iulia este cu siguranță pista de bicicliști din pădurea Mamut care leagă Valea Popii de Pâclișa. Deși nu este încă finalizată, albaiulienii curioși și pasionați de mișcare au început să facă plimbări pe acestă pistă și au observat și primele probleme. Asfaltul turnat anul trecut a început deja să se crape în anumite zone iar coșurile de gunoi au dispărut cu tot cu stâlpii de susținere.

Proiectul „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia” care cuprinde și o pistă de bicicliști de aproximativ 5 km, ar fi avut ca termen de finalizare luna noiembrie a anului trecut. Din cauza lipsei de fonduri și a frigului din acea perioadă, firma care se ocupă de lucrări, New Amport, a cerut o prelungire a contractului cu încă 8 luni. Astfel dacă lucrurile decurg conform planului proiectul va fi finalizat în luna iulie doar că problemele au început deja să apară.

O parte din asfaltul turnat s-a crăpat iar coșurile de gunoi au început să dispară, asta înainte de recepția lucrărilor. Problema a fost sesizată de un cititor Alba24.ro.

„Deși este proaspăt turnat, asfaltul de pe pista de biciclete de pe dealul Mamut este deja fisurat. Oare așa se va face recepția sau va fi reparat? Porțiunea de pistă fisurată este în apropierea intrării de către Pâclișa după serpentine. Am văzut că un coș de gunoi a dispărut cu tot cu stâlpul de susținere de la locul lui rămânând doar găurile unde a fost fixat, probabil a fost furat. Duminică 09.03.2014 în timpul plimbării am văzut, în decurs de o ora, cum au trecut 5 mașini tur retur și când se întâlneau față în față, pe pista de biciclete, depășirea se efectua cu trecerea uneia dintre mașini pe porțiunea de pământ dintre pista de bicilete și trotuar” a relatat cititorul Alba24.ro.

„Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia”, este un proiect inițiat de primărie, cu o valoare a investiţiei de 10.927.160 lei, din care credit aprobat 4.165.313,36 lei, utilizat 539.447 lei în perioada 2010-2011, 1.755.383,90 lei în 2012 şi 1.870.479,46 lei redistribuit pentru 2013.

Lungimea drumului este de 5.441 metri liniari și are două componente: o alee pietonală lată de 2 m și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m, cu două benzi, circulabilă în ambele sensuri.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Adi

    marți, 11.03.2014 at 21:02

    Pai „cititorul„ de a prezentat aceasta problema zicea de masini ce treceau tur-retur pe pista de bicilete .

    Intrebare : Pai el de unde mama naibii a filmat ? dupa cate vad , tot dintr-o masina !

    Si se mira de altii ca merg cu masina pe pista de biciclete si crapa asfaltul .

  2. ana

    miercuri, 12.03.2014 at 00:45

    Chiar a filmat din masina… Deja distrugeti si Parcul Mamut cu nesimtirile voastre. Mai bine ca Hava sa nu mai faca nimic in orasul asta decat sa se distruga.

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 12.03.2014 at 08:02

      @ana,Adi. Ce-i daca a filmat din masina? Aveti impresia ca utilajele care sapă, asfaltează sau cele care transportă muncitori sunt biciclete? Asfaltul a crapat pentru ca nu este bine facut nu pentru ca s-a circulat pe el. Nu este pista de biciclete de un metru este o șosea care va fi destinata circulatiei bicicletelor.

  3. Popescu

    miercuri, 12.03.2014 at 10:57

    Sau poate e vorba de o sosea de acces la viitoarele vile ?

  4. interes maxim

    miercuri, 12.03.2014 at 12:31

    Foarte curios cum presa nu a observat indicatoarele de acces interzis in santier ce se afla la ambele intrari in parc si pe deasupra a mers cu masina pe pista de bicliclisti pe toata lungimea fara sa ii pese ca poate sa o degradeze, mai este curios ca nu a vazut cum se cara lemne cu camioanele, tractoarele si carutele care strica toate lucrarile cu toate ca e interzis accesul in parc, presa trebuia sa constate ca degradarea asfaltului e intr-un singur loc izolat din toata lungimea pistei si s-a produs datorita grijii celor care nu respecta indicatoarele si legea, trebuia facuta de catre presa o informare mai atenta si sa atraga atentia ca parcul este creat pentru recreere si nu pentru exploatari forestiere si curse cu masini, pista avind aceasta latime, e conceputa pentru a putea merge relaxat cu bicicletele in grupuri care sa poata merge in paralel si povesti si admira natura frumoasa din parc sau pe viitor pentru a se organiza curse de ciclism !

  5. george

    miercuri, 12.03.2014 at 22:42

    cititorul sun chiar eu si condamn mersul cu masina pe pista de biciclete de aceea am si scris de acestea, si eu am vazut indicatorul de catre paclisa care interzicea accesul masinilor pe pista de bicilete
    eu am mers pe jos iar filmarea nu este facuta de mine ci a fost postata de cei de la alba24 pentru a completa stirea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax