Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Planurile noului ”primar interimar” pentru Alba Iulia. Ce spune Voicu Paul despre ”moștenirea” lăsată de Mircea Hava

Publicat


 Noul șef al administrației din Alba Iulia, Voicu Paul, a declarat în exclusivitate pentru Alba24, că va prelua ”moștenirea” lasată de Mircea Hava și Nicușor Moldovan și va continua implementarea proiectelor începute de aceștia.

”Nu există alt drum pentru Alba Iulia decât să se dezvolte”, sunt cuvintele lui Paul Voicu, care a spus că în desfășurare se află proiectul pentru Palatul Principilor, modernizarea Liceului Economic și a Liceului numărul 8, reabilitarea termică a peste 1.500 de apartamente, dar și reconversia cartierului ”Lumea Nouă”.

Pentru acestea, Voicu nu exclude un împrumut făcut de către municipiu, pentru a asigura o sursă de finanțare, pe lângă cea locală, necesară pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor.

Întrebat de reporterul Alba24 dacă primaria are în viitorul apropiat un plan pentru construcția unui ștrand public în Alba Iulia, Voicu a spus că deși sunt terenuri cumparate și planuri făcute, mai presus de acestea trebuie să existe o linie de finanțare pentru demararea proiectului.

”Vreau să le transmit albaiulienilor, că tot ce vom lucra în acest an de interimat, sunt proiecte gata pregătite de ani de zile, nu le-am inventat. Eu trebuie să continui doar ce am pregătit cu toată echipa, împreună cu Mircea Hava, împreună cu Nicușor Moldovan. Ei au spus de atâtea ori, am discutat și eu cu ei personal, chiar dacă sunt acum unde sunt, vor fi lângă noi în fiecare zi, oricând este nevoie putem să îi consultăm.

Nu există alt drum pentru Alba Iulia decât să se dezvolte, nu există altă variantă decât să transformăm în realitate toate dorințele albaiulienilor, fie că vorbim despre școli, grădinițe, locuri de joacă, străzi, sau servicii comunitare.

Îi asigur că echipa primăriei și consilierii locali sau să spunem majoritatea consilierilor locali vor rămâne  partenerii lor (n.r. a albaiulienilor)”, a spus Voicu Paul.

La solicitarea Alba24, acesta a oferit câteva exemple legate de proiectele care se află în implementare sau care vor fi realizate  în timpul mandatului său de viceprimar cu atribuții de primar, Paul Voicu a declarat:

”Sunt și în implementare, sunt în fază de aprobare, sunt în fază de semnare de contracte, avem proiectul pe Palatul Principia, avem proiectul pe Liceul numărul 8, avem proiectul pe Liceul Economic, avem proiectele pentru 1.500 de apartamente cu reabilitare termică, unde sunt peste 3.000 de persoane.

Avem proiectul mare pentru reconversie în cartierul Lumea Nouă, unde sunt foarte, foarte mulți oameni implicați, și partea de investiții și partea de resurse umane, tot ce am pregătit vă spuneam până acum va merge clar înainte și important este să găsim resursele financiare și din partea noastră de buget local și din alte surse financiare și dacă trebuie să luăm și un împrumut, îl vom face pentru că altfel nu se poate dezvolta municipiul.”

Referitor la problema ”arzătoare” a unui plan pentru un ștrand în Alba Iulia, Voicu a mai declarat:

”Vreau să înțelegeți un lucru: în opinia mea noi va trebui să facem de acum încolo, toate proiectele care implică majoritatea oamenilor și cele care sunt foarte importante și urgente. Nu spun că nu este urgent să facem și acest obiectiv pe care îl avem, pentru care am și cumpărat terenurile și proiectele și tot ce este acolo.

Dar foarte important este să vedem de unde îl finanțăm. Am început să discutăm din luna aprilie cu Consiliul Județean pe parteneriate. Până acum municipiul Alba Iulia nu a avut nici un parteneriat cu CJ, nici dacă le-am atribuit lor un anumit obiectiv de interes A sau de criteriu A pe care îl pot finanța singuri, sau să mergem cu obiective comune unde putem finanța 50%, 50%.

Vom continua să discutăm cu ei și nu numai, cu toate ministerele, Guvernul României, cu tot ce înseamnă Comisia Europeană, tot ce se poate finanța, proiectele sunt pregătite” a mai adăugat Voicu Paul.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. pilu

  marți, 16.07.2019 la 16:39

  Daca mergi pe linia trasata de Stalin nu ajungi nicaieri (poate in PE). Asta si cu adjunctul lui au prezentat numai gulgute. Reabilitati 1500 de apartamente de vreo 6 ani. Tromboane !
  Ce faceti cu parloaga din fata Casei de cultura a studentilor ?
  Ce faceti cu focarul de infectie de la cinema Columna si groapa de gunoi aferenta acesteia ?
  Ce faceti cu mindelta din fata Electrica ?
  Cand va aparea o parcare supraterana in orasul de jos,pentru ca aici sunt principalele institutii ale statului ?
  Cand vor disparea toti pensionarii reangajati in Primarie de Stalin ?
  Mai zic….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tigările electronice, o posibilă cauză pentru bolile pulmonare. Anchetă medicală

Publicat

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) investighează ţigările electronice ca posibilă cauză pentru o serie de îmbolnăviri pulmonare în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri din 14 state americane, informează luni Reuters, potrivit Romania24.ro. Conform CDC, nu există dovezi că această afecţiune ar fi de origine infecţioasă şi sunt necesare mai multe informaţii pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

UPDATE: Intervenție Salvamont Alba pentru recuperarea unei turiste din Ungaria, din zona Rimetea

Publicat

Un echipaj Salvamont intervine luni seara, în jurul orei 21.15, pentru recuperarea unei turiste din zona Rimetea. Femeia ar fi în stare de epuizare. Potrivit Salvamont-Salvaspeo Alba, femeia are aproximativ 60 de ani și, din primele date, nu este rănită. UPDATE, ora 22.25: Salvamont Alba a transmis că femeia a fost coborâtă în siguranță de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Microîntreprinderile și firmele plătitoare de impozit specific, scutite de taxe dacă dau angajaților mașini de serviciu. Proiect

Publicat

top masini romania

Microîntreprinderile și firmele ce plătesc impozit specific vor fi scutite de plata taxelor pentru mașinile de serviciu acordate propriilor salariați. Un proiect de ordonanță de urgență prevede acest lucru. În prezent, aceste categorii de firme trebuie să achite statului, în numele salariaților, atât impozit pe venit, cât și contribuții sociale, scrie avocatnet.ro. „Avantajele sub forma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Declarații șocante ale criminalului de la Săpoca: ”Am crezut că sparg păpuși”

Publicat

Criminalul de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Săpoca nu și-ar fi dat seama ce face, în momentul în care a lovit puternic colegii din salon. Cinci oameni au murit în atacul de la Săpoca, iar alți opt sunt în stare gravă. „Am crezut că sparg păpuși, iar la ultima am văzut sânge și mi-am dat […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate