Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Plata prin „selfie”, lansată oficial de MasterCard în 12 țări din Europa. Utilizatorii nu mai trebuie să țină minte parole

Publicat

alg_credit_cardMasterCard a anunțat recent lansarea unui sistem de plată prin identificare facială în 12 țări europene, urmând ca în 2017 acest sistem să fie extins treptat la nivel mondial. Astfel, o simplă scanare a amprentei sau un selfie reușit cu smartphone-ul pot confirma că sunteți îndreptățit să folosiți cardul bancar.

Tehnologia denumită Identity Check Mobile a fost dezvăluită în premieră la Mobile World Congress, un eveniment important care se derulează în fiecare an la Barcelona în luna februarie, și între timp a fost testată în Olanda, SUA și Canada.

YouTube video

„Mastercard Identity Check Mobile elimină necesitatea ca un deținător de card să țină minte parole. În schimb, deținătorul unui card își poate valida identitatea prin utilizarea unui scaner de amprente pe smartphone sau via o tehnologie de recunoaștere facială printr-un selfie”, precizează grupul american într-un comunicat de presă.

Potrivit studiilor de cercetare, consumatorii europeni preferă plățile biometrice în favoarea sistemelor actuale care se bazează pe parole.

Cele 12 țări în care această tehnologie este disponibilă sunt Austria, Belgia, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Ungaria, Olanda, Norvegia, Spania și Suedia.

sursa: mastercard.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax