Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ”Poarta Apusenilor” de la Ampoița reconstruită cu drujba și taragotul, a doua zi după demolare. ”Muzică live” pentru meșterii din Horea

Publicat

 

poarta apusenilor O nouă intrare simbolică în Munții Apuseni va înlocui poarta de lemn demolată joi. Este vorba despre o construcție de mici dimensiuni, amplasată pe marginea drumului naţional 74, la intersecţia cu Ampoiţa. Meșterii din comuna Horea, care au ridicat și construcția inițială, au revenit dar nu au revenit singuri! L-au adus și pe deputatul PNL al moților, Corneliu Olar, care, la rândul lui, a venit însoțit de taragotistul Ghiță Groza. Rezultatul: concert de taragot, drujbă și motoare de mașini, la marginea drumului. 

Scene mai puțin obișnuite la construcția noii intrări simbolice în Apuseni. Peste sunetul drujbelor, al ciocanelor și al mașinilor care trec pe DN 74, răsună melodia unui taragot. Este cântărețul Ghiță Groza, care a venit să-i încurajeze pe meșterii lemnari din Horea, aduși special din satul lui de către deputatul Corneliu Olar. Un mod de a îmbina utilul cu plăcutul: meșterii lucrează mai bine în sunet de taragot, muzica este live, iar deputatul din Apuseni și primarul din Ampoița, Dan Opruța, supraveghează lucrările.

YouTube video

Vă reamintim că și vechea poartă din lemn era o lucrare a meşterilor populari din Ţara Moţilor (mai bine zis din Horea) şi reprezenta “Poarta Turismului Rural din Munţii Apuseni”. A fost amplasată în anul 2005.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax