Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Poliția din Alba va avea lasouri automate pentru imobilizarea infractorilor și persoanelor agresive. Cum arată noua armă


Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba va primi de la Consiliul Județean Alba echipamente moderne pentru creșterea capacității operaționale și de investigare.

Pe lista de achiziții se află, pe lângă pistoale radar, sonometre, aparate de măsurare a transparenței foliei aplicate pe geamul autoturismelor sau laptopuri, și trei arme neletale numite „BolaWrap” – cătușe de la distanță. 

„BolaWrap-ul” este o armă care se bazează pe lasoul argentinian, și din care polițistul lansează fire din Kevlar echipate cu cârlige, care se înfășoară în jurul mâinilor sau picioarelor unei persoane.

Consilierii județeni din Alba vor vota, în ședința din 12 aprilie, aprobarea unui acord de cooperare încheiat între UAT Județul Alba și IPJ Alba. Acordul urmărește implementarea „proiectului pentru creşterea capacităţii operaţionale la solicitările cetăţenilor şi pentru creşterea capacităţii de investigare a structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”.

Potrivit documentului, proiectul va avea o durată de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire. Consiliul Judeţean Alba va avea obligaţia de a asigura suma de 751.005,00 lei – inclusiv TVA, de a derula procedurile de achiziţii publice a echipamentelor IT&C şi bunurilor necesare impementării proiectului. Bunurile achiziţionate vor fi transmise în folosinţă gratuită Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru dotarea structurilor acestuia.

Mai exact, proiectul urmărește achiziționarea de către Consiliul Judeţean Alba – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a următoarelor bunuri materiale:

 • Stație de lucru portabilă tip I (laptop i7) – 8 buc.
 • Stație de lucru portabilă tip II (laptop i5) – 32 buc.
 • Container metalic (tip vestiar) – 1 buc.
 • Container metalic de comunicații (shelter) – 1 buc.
 • Autovehicul transport câini de serviciu – 1 buc.
 • Autovehicul de teren (4×4) – 1 buc.
 • Kit Cameră video – 1 buc.
 • Kit aparat foto – 2 buc.
 • Distrugător profesional de documente – 3 buc.
 • Sonometru 2245 Exhaust Noise – 3 buc.
 • Pistol Laser – TruCAM2 – 2 buc.
 • Tint meter – 5 buc.
 • BolaWrap – 3 buc.

Valoarea totală este estimată la 751.005 lei, inclusiv TVA. 

Lista de achiziții

Laptopuri și echipamente foto – video

Se dorește achiziționarea unor stații de lucru portabile performante (laptopuri i7 / i5) care vor fi folosite inclusiv pentru realizarea actelor procedurale la fața locului și transmiterea operativă a acestora, în format electronic, procurorului de caz, precum și a unor echipamente foto-video (2 kit-uri aparate foto + obiectiv și o cameră video) pentru fixare prin fotografiere a probelor/urmelor sau înregistrării activităților de audiere, conform cerințelor din Codul de procedură penală.

Distrugător de documente automat

Tot în scopul eficientizării activității este necesară achiziționarea unui distrugător de documente automat, care are ca avantaj faptul că poate distruge automat cantități mari de hârtii (350 coli), care poate fi mototolită și nu se oprește defectează dacă acestea conțin agrafe sau capse.

Cu acest echipament pot fi distruse și carduri sau CD/DVD. De asemenea, aparatul poate fi blocat prin intermediul unui cod.

Autovehicul pentru transportul câinilor de serviciu

În cadrul Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, începând cu data de 15 septembrie 2020, a fost înființat Compartimentul conductori câini, care are prevăzute un număr de trei funcții, toate fiind ocupate. La nivelul compartimentului există patru câini cu următoarele specializări: trei sunt specializați pe patrulare / intervenție, iar unul este specializat pe detecție tutun.

„În momentul de față transportul câinilor de serviciu pentru executarea misiunilor ordonate sau dispuse pe raza județului se execută anevoios cu un mijloc de transport marca Volkswagen Transporter an fabricație 2000, acesta nefiind special destinat pentru astfel de misiuni, polițiștii asumându-și un risc major transportând câinii în afara cadrului normat”, se precizează în raportul de specialitate.

Prin proiect se dorește achiziția unui autovehicul pentru transport câini, în valoare de 87.000 de lei.

De asemenea, la nivelul imobilelor folosite de către IPJ Alba nu a fost identificat vreun spațiu care să poată fi folosit pentru nevoile specifice ale acestei structuri, respectiv să fie o locație adiacentă padocului pentru câini și să poată fi folosită și ca și vestiar.

Astfel, se urmărește achiziționarea unui container metalic, care să fie echipat conform nevoilor specifice, respectiv cu grup sanitar, duș și mobilier tip vestiar, aer condiționat. Avantajul acestui tip de dotare este montarea rapidă, racordarea simplă la utilități, posibilitatea amplasării acestuia în apropierea padocului pentru câini și posibilitatea mutării facile a acestuia în situaţia relocării padocurilor de câini.

Autoturism de teren pentru Serviciul Criminalistic și container pentru relocarea echipamentelor din nodul de comunicații și centrala telefonică

Pentru Serviciul Criminalistic se urmărește achiziționarea unui autoturism de teren, marca Dacia, model Duster 4 x 4 , diesel, cu cutie manuală, prevăzut (dotat) de către producător, în partea din spate (spațiul destinat bagajelor) cu compartimente, rafturi, plasă de protecție și chingi care să permită fixarea diferitelor truse și echipamente în vederea transportului acestora în condiții optime care să faciliteze deplasarea cu operativitate și în condiții de siguranță la evenimentele mai importante unde este necesară prezența unui autolaborator criminalistic, în special în locații situate în locuri izolate sau unde accesul de face pe drumuri neamenajate sau în afara drumurilor/traseelor rutiere. alba24

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba este necesară dotarea cu un echipament de tip container comunicaţii – shelter (cu dimensiunile 6000 x 2500 x 2450), pentru a putea reloca echipamentele din nodul de comunicaţii și centrala telefonică a IPJ într-un spaţiu adecvat, compact, în care să poată fi implementate cu succes toate măsurile de securitate și generarea de spații noi în clădirea inspectoratului, având în vedere noile structuri de poliție create la nivelul inspectoratului.

Sonometre 

Sonometrele sunt instrumente de măsurare a nivelului presiunii acustice (sunete pure sau sunete complexe, zgomote), acestea fiind necesare desfășurării activităților specifice muncii de poliție.

În ultima perioadă, potrivit raportlui de specialitate, se observă o creștere semnificativă a numărului conducătorilor auto / motocicliștilor indisciplinați care circulă pe drumurile publice de pe raza județului nostru, cu preponderență pe principalele artere urbane, aceștia turând excesiv și ostentativ motoarele, creând astfel un disconfort major în rândul persoanelor care locuiesc în zonele respective.

Potrivit polițiștilor, șoferii indisciplinați sunt conștienți că în momentul de față organele de poliție care veghează la buna desfășurare a traficului rutier și menținerea climatului de ordine și liniște publică, nu dețin instrumentele necesare constatării și ulterior sancționării unor astfel de contravenții.

Radare laser de ultimă generație

Atât la nivel național cât și la nivelul județului nostru, viteza excesivă este cauza principală a producerii accidentelor rutiere. Pistoale laser Trucam și Trucam II sunt cele mai importante instrumente mobile pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier, dar și a ordinii publice.

Acestea au în componență radare laser compacte de ultimă generație dotate cu cameră video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei, acesta poate detecta de la distanță marca mașinii, plăcuța de înmatriculare și trăsăturile faciale ale șoferilor.

Combinația de tehnologie de înaltă precizie, de detectare a vitezei și înregistrare video, face din acest dispozitiv o soluție revoluționară și cuprinzătoare pentru agenții și ofițerii de poliție responsabili pentru siguranța rutieră.

Tint meter – măsurarea transparenței foliei aplicate pe geamurile autovehiculelor

Tint meter este un aparat utilizat pentru măsurarea transparenței foliei aplicate pe geamurile autovehiculelor, acesta fiind util pentru determinarea opacității foliilor sau tratamentelor chimice de pe parbrize, luneta sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea, atât din interior, cât și din exterior.

BolaWrap – „Cătușe de la distanță”

BolaWrap reprezintă un instrument care și-a dovedit eficacitatea în rândul unităților de poliție din alte state evoluate, acesta fiind folosit pentru imobilizarea inofensivă a persoanelor agresive, bolnavi psihici periculoși, infractori periculoși.

Instrumentul Bola Wrap poate fi asimilat cu o „armă” și se bazează pe bolero-ul argentinian de tip laso, acesta fiind conceput în scopul de a reține persoane de la distanță, fără a le cauza vătămări, acesta descărcându-se ca o ancoră pentru a înfășura picioarele sau brațele subiectului la un interval eficient de 10-25 metri.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 2 Mai, de Paști, în Transilvania, la munte și în celelalte regiuni din țară. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, până în 2 mai, de Paște, vremea se încălzește apoi se răcește din nou.

Posibile ploi vor fi în intervalul 27-28 aprilie și la începutul lunii mai.

Vezi și Prognoza meteo / Vremea de FLORII, Paște și 1 Mai 2021

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a acestora de 16-17 grade.

Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5-7 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai.

LA MUNTE

Până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade.

Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10-12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2-4 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade.

Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creștere treptată spre 20 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 4-5 grade în primele zile ale intervalului, însă în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de îngheț (1-2 grade).

În a doua săptămână de prognoză, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 20 – 23 aprilie, dar și spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 și 28) și începutul lunii mai.

BANAT

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18-19 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 7 grade în prima parte a intervalului, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-10 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale și trecător descărcări electrice, iar ulterior probabilitatea de apariție a acestora se va menține ridicată, în special în zilele de 26 și 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

CRIŞANA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17-18 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În perioada 19 – 26 aprilie, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-9 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi ușor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12-13 grade, până la 18 grade în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade.

Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade.

Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8-10 grade.

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile și cantități mai însemnate.

DOBROGEA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 12-13 grade.

Vremea se va încălzi în 22 și 23 aprilie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17-18 grade, dar spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14-15 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 6 și 8 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate maxime în jurul a 18 grade și minime, în medie de 9-11 grade.

În primele două zile temporar va ploua, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

MUNTENIA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13-14 grade.

Ulterior vremea se va încălzi, iar în 22 și 23 aprilie, se vor atinge maxime, în medie de 19-20 grade, dar spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7 grade.

După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20-22 de grade și de 8-10 grade pentru temperaturile minime.

Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când și cantitățile de apă vor fi însemnate, iar local și temporar și în restul perioadei.

OLTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jurul a 12 grade în prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19-20 grade în zilele de 22 și 23 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8-10 grade.

La începutul săptămânii pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CRIMA din Răhău. Polițiștii care l-au prins pe atacator sunt din Sebeș și l-au căutat cu motociclete enduro prin pădure

Publicat

Cei doi polițiști care l-au prins pe autorul crimei de la Răhău sunt de la Poliția Sebeș și au plecat în căutarea acestuia cu motociclete enduro. Atacatorul se ascunsese în pădure.

Detaliile au fost făcute publice pe pagina de Facebook Polițiști-Uniți suntem puternici.

Crețu Ionuț Dragoș din cadrul – Secției 7 Politie Rurală Sebeș și Pop Horea Cosmin din cadrul Poliției Sebeș – Biroul Rutier, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, au reușit prinderea autorului infracțiunii de omor săvârșit în noaptea de 18/19.04.2021 în localitatea Răhău, jud. Alba, după ce acesta a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în pădure.

Precizez că cei doi colegi au plecat în căutarea autorului cu 2 motociclete de teren, iar după mai multe ore de căutări au reușit să identifice și să rețină autorul care avea asupra sa un cuțit, fiind extrem de violent, într-o pădure din apropierea mun. Sebeș”, este mesajul menționat.

Unul dintre cei doi polițiști precizează că au fost ajutați de trei voluntari, că fără aportul acestora era posibil ca suspectul să nu fie găsit și le mulțumește pentru ajutor.

Reamintim că luni dimineața, în jurul orei 4.00, Alexandru P., bărbatul 36 de ani din Răhău, l-ar fi înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani din sat, cu un cuțit, în zona inimii și a rănit-o pe iubita acesteia, o tânără de 21 de ani.

După ce i-ar fi atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Atacatorul a fost prins luni, în jurul amiezii, într-o pădure din apropierea localității Răhău.

Vezi și FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, la audieri, la sediul Poliției Sebeș. Va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi propus pentru arestare preventivă.

sursă foto: Facebook (Polițiști – Uniți suntem puternici)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Stenograme din ședința Coaliției. Cum l-ar accepta USR PLUS pe Florin Cîțu și ce spun liderii PNL

Publicat

Premierul Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL, demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a fost corectă, iar declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă au fost criticate – sunt câteva dintre ideile conturate în contextul ședinței de luni a liberalilor.

În ședința Coaliției, USR PLUS ar fi anunțat mai multe condiții pentru a-l accepta în continuare pe Florin Cîțu ca premier, după cum a prezentat Realitatea Plus, pe surse, potrivit dcnews.ro.

Condițiile ar fi:

– reguli noi pentru funcționarea Coaliției

– acord de non-agresiune

– remanierile să treacă prin filtrul Coaliției

– USR PLUS să vină cu un ministru la Sănătate

Vezi și Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

– l-ar accepta pe Cîțu dacă ar avea garanția că nu vor mai fi remaniați alți miniștri USR PLUS.

Totodată, Dan Barna ar fi declarat că „vrea să îi recupereze pe parteneri”. De cealaltă parte, Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, ar fi spus: „Nu putem trece peste asta ca și cum nu s-a întâmplat nimic. S-a luat o decizie unilaterală, fără consultarea partidului”, făcând referire la decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Tot luni, în ședința PNL, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Ludovic Orban ar fi avut un schimb de replici, potrivit dcnews.ro.

Antena 3 a prezentat, pe surse, ce s-ar fi discutat, astăzi, la Partidul Naţional Liberal:

Florin Cîțu: Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.

În cazul Drulă, dacă data viitoare se mai întâmplă, iau imediat o decizie, fără să mai întreb pe nimeni. Nu poţi să faci asemenea declaraţii, apoi să vii la şedinţa de Guvern. Guvernul are un singur premier. Nu există miniştri evaluaţi de USR, PNL, UDMR, ci de premier. Vlad Voiculescu a administrat prost ministerul, nu au fost făcute nici măcar bugete.

Ludovic Orban: Premierul face evaluări pentru toată lumea, indiferent de partid. Guvernul a fost făcut zdrenţe din cauza lui Vlad Voiculescu, a fost o catastrofă de management, iar premierul nu se poate schimba când un partiduleţ are mofturi.

Florin Cîțu: Varianta unui guvern minoritar este exclusă. Un guvern minoritar nu poate duce România înainte.

Rareş Bogdan: Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Voi propune şi un vot de susţinere pentru Cîțu. Politicile reformatoare vrem să le vedem cu toţii, legat de coaliţia USR de a face reforma promisă.

sursă: dcnews.ro

sursă foto: Facebook (Florin Cîțu)

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Când încep programele Rabla pentru mașini și electrocasnice. Precizările ministrului Mediului

Publicat

electrocasnice

Programele Rabla pentru mașini și pentru electrocasnice devin operaționale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba, săptămâna aceasta, bugetul Administrației Fondului de Mediu, a anunțat telefonic la Digi24 ministrul Mediului Tanczos Barna.

„Se va aproba acest buget, sper, miercuri”, a spus ministrul, care a precizat că este vorba despre programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice.

Ministrul spune că bugetul pentru Rabla Plus, care finanțează automobile plug-in și electrice, a fost dublat, și că a fost dublat astfel și numărul de mașini ce vor putea fi achiziționate, avansând și ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieței auto.

Pentru Rabla Clasic creșterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului crește de la 1.000 la 1.500 de lei și de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât mașinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.

Tanczos Barna spune că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până când programele vor deveni operaționale.

Ministrul a adăugat că platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi funcțională, după problema de anul trecut.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate