Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Polițiștii din Alba au parte de un singur antrenament anual de autoapărare și instruire. Ce zice șeful IPJ despre situație

Publicat

Un antrenament anual de autoapărare și instruire tactică, de atât beneficiază polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Declarația aparține comisarului șef de poliție Florin Dogaru. 

Mai exact, cei peste 750 de polițiști, câți sunt acum încadrați la IPJ Alba, beneficiază de anual de un antrenament în care învață tehnici de autoapărare și instruire tactică. 

Din această ecuație sunt excluși polițiștii de la trupele speciale, trupele SAS – care au un alt regim de antrenament și o altă condiție fizică.

Este vorba despre polițiștii din stradă, cei pe care îi vedem zi de zi la datorie. De la polițiști rutieri, la cei de la ordine publică. În timp ce sindicatele trag mari semnale de alarmă cu privire la slaba pregătire a polițiștilor aflați în stradă, situația de la Alba ar fi una fericită, a precizat conducerea inspectoratului.

IPJ Alba beneficiază mai nou de un centru de pregătire al polițiștilor. Centrul de pregătire este condus de Ionuț Beca, polițist vechi al IPJ Alba, profesionist și specializat în tehnici de luptă și pregătire a polițiștilor.

Sediu de pregătire la Galda de Jos

Conducerea IPJ Alba nu a reușit să amenajeze un sediu în Alba Iulia, ci a găsit o locație la 20 de kilometri de oraș, în subsolul secției de poliție de la Galda de Jos.

Sala a fost prezentată vineri, 24 noiembrie, într-o conferință de presă.

Au fost cheltuiți peste 106.000 de lei pentru amenajarea spațiului și dotarea sălii a costat aproape 60.000 de lei.

Situația ar fi una fericită, spune conducerea IPJ, deoarece nu multe inspectorate din țară ar dispune de o sală cum a fost cea deschisă recent de la Galda de Jos din județul Alba.

Mai multe antrenamente din 2024

Un singur antrenament pe an nu este suficient pentru a învăța tehnici de autoapărare sau tehnici de specifice poliției. Însă conducerea IPJ Alba speră ca, din 2024, polițiștii să ajungă de două sau chiar trei ori în sala de la Galda de Jos pentru a lua parte la modulul de antrenament.

Șeful IPJ Alba, Florin Dogaru a precizat că, în rest, toți polițiștii sunt obligați să se ocupe de pregătirea lor fizică, în particular. În fapt polițiștii primesc lunar o sumă de bani pentru pregătire fizică, iar de cele mai multe ori aceștia merg la săli de fitness.

În perioada octombrie 2022 – octombrie 2023, peste 500 de polițiști, cei mai mulți de la ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale și poliție transporturi, au participat la 31 de stagii de pregătire. La un stagiu participă între 12 și 17 polițiști.

De asemenea, cei care pregătesc polițiștii au avut parte de un antrenament. Mai exact, în ultimele zile, 12 polițiști de la structurile de pregătire au luat parte la un schimb de experiență.

Au participat polițiști din Hunedoara, Mureș și Alba.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax