Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Polițiștii Penitenciarului Aiud au ieșit în stradă. Protest cu peste 100 de agenți, în fața închisorii. Ce revendicări au

Publicat

Peste 100 de angajați ai Penitenciarului Aiud participă joi, 21 septembrie, între orele 8.30-9.30, la un miting de protest organizat în fața unității de detenție. 

Revendicările oamenilor țin de aplicarea legii cadru care le guvernează activitatea, plata unor drepturi stabilite pentru structurile din sectorul de apărare și ordine publică, respectiv norma de hrană și norma de echipare la valoarea actualizată, fără plafonări și deblocarea posturilor vacante.

De asemenea, angajații mai vor excluderea sistemului penitenciar de la aplicarea unui proiect de lege aflat în atenția Guvernului (legea austerității), privind o serie de măsuri menite să scadă cheltuielile în sectorul public.

”Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ne amenință mai mult sau mai puțin voalat cu Parchetul.

Transmite directorilor de unitate să ia toate masurile de împiedicare a personalului să-și exercite dreptul legal și constituțional de a protesta și de a refuza munca suplimentară.

Și asta pentru că știe că Sistemul penitenciar nu poate funcționa fără sutele de mii de ore de ore suplimentare efectuate de personalul din penitenciare. Și zeci de mii de zile de concediu de odihnă neefectuate, unele chiar din anul 2021.

Mergem mai departe refuzând munca suplimentară”, se arată într-un comunicat al sindicatelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    joi, 21.09.2023 at 14:51

    salarii babane de 5000lei,sporuri,chiria platita,45zile concediu pe an..sa mai scriu??!! poftiti la privat daca nu va place..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax