Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Povestea lui Mihnea Costachi, șahistul din Alba Iulia care s-a luptat de la egal la egal cu numărul doi mondial

Publicat

La cei 21 de ani ai săi, albaiulianul Mihnea Costachi, este unul dintre românii care fac istorie pentru șahul românesc. Cea mai recentă mare performanță a sa, o remiză cu numărul doi mondial, Alireza Firouzja, s-a produs la sfârșitul anului trecut, la Campionatele Modiale de șah de la Varșovia.

Tânărul este maestru internațional și are un palmares impresionant: campion european în 2017 și 2018 (U18) la blitz, locul 1 la nivel european la U18 Solving Problems Championship, câștigând până acum zeci de trofee la nivel național și internațional.

Mihnea a absolvit Facultatea de Administrarea afacerilor cu predare în limbi străine de la Academia de Studii Economice București și a urmat un semestru la Oslo, prin intermediul unei burse.

A început la 4 ani

Marii jucători de șah încep devreme. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Mihnea. La 4 ani, a primit cadou un set de șah, iar tatăl său i-a arătat cum se mută piesele, povestește acesta într-un interviu realizat de G4Media.ro.

YouTube video

”Mi-a plăcut imediat jocul și bunicul chiar era un pasionat al jocului de șah. El a jucat cu mine câteva partide, chiar mergea la un club de șah în Cugir și apoi eu am început să mă antrenez cu regretatul maestru Mihail Breaz în Alba Iulia, iar mai târziu cu Marius Ceteraș, care îmi este și acum antrenor și cu care colaborez” spune Mihnea.

Consideră că în acest joc, înfruntarea dintre adversari este extrem de intensă la nivel psihologic. Jucătorii foarte buni pun presiune pe adversarii mai slab cotați, dar pandemia a schimbat puțin lucrurile în sensul că jocul online nu mai permite în mod direct acest lucru.

Jocul cu un adversar puternic presupune studierea intensă a acestuia, pentru a-i găsi stilul de joc și mecanismele de care se folosește.

sursa: ENTR/G4Media.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax