Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Prefectul de Alba: Ordinele de carantinare pentru Alba Iulia, Blaj și Ciugud NU au fost publicate, dar produc efecte

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFoNDAsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Alba Iulia, Blaj și Ciugud sunt în carantină, cel puțin declarativ. Deși autoritățile au transmis către presă ordinele de carantinare, acestea nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, ordinele produc efecte, consideră prefectul de Alba, Nicolae Albu. 

Acesta a explicat situația, pentru cititorii Alba24.

”A fost semnată de către șeful DSU, care a dat ordinul de începere a carantinei. Urmează să se publice și în Monitorul Oficial. Urmărim din minut în minut. Este deja semnată de șeful DSU, ordinul de începere produce efecte” a spus prefectul Albu.

Acesta a precizat că pentru localitățile carantinate, oamenii au nevoie de declarații pentru deplasarea în afara locuinței.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a recomandat în ședința din 30 noiembrie ieșirea din carantină. Seara însă, INSP a constatat că scopul caraninării nu a fost atins iar rata de infectare se menține la un nivel de alertă.

În aceste condiții, autoritățile locale care formează CJSU și-au schimbat opinia după cea sugerată la nivel național și au decis prelungirea carantinei pentru cele trei localități.

”Având in vedere Avizele transmise în data de 30.11.2020, respectiv recomandarile INSP referitor la faptul că „masura carantinarii nu și-a atins scopul” la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizarii aspectelor sesizate și supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia si Ciugud.

Aceasta decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluență mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naționale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât și pentru persoanele care vin din alte localități.

În urma votului exprimat în cadrul CJSU Alba, s-a luat hotărârea de prelungire cu 7 zile a acestei măsuri, pentru UAT-urile Alba Iulia, Blaj și Ciugud, măsura luată cu scopul de protectie a populației precum și de atenuare a impactului asupra sistemului sanitar dar și pentru continuarea trendului descendent înregistrat din perioada de carantină până la atingerea unui nivel de risc acceptabil” au transmis reprezentanții Instituției Prefectului, marți dimineață la ora 6.00.

Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat a emis marți ordinele de carantinare, dar acestea nu au fost publicate în Monitorul Oficial până la ora publicării acestui articol (ora 11:20).

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Luca

    marți, 01.12.2020 at 13:54

    Dacă nu sunt publicate în M.O. cum produc efecte?

  2. Eu

    marți, 01.12.2020 at 14:53

    Tipic romanesc!ne-am culcat aseara citind peste tot ca am iesit din carantina ,dar peste noapte …surpriza!
    LA MUTI ANI!

  3. kretz

    marți, 01.12.2020 at 17:33

    tipica bataie de joc „de alba” a administratiei judetene pnl. cum naiba au crezut ca se poate sista carantina daca alba iulia avea 8 la mie, iar blajul si ciugudul peste 10. au prostit populatia cu o crasa inconstienta doar pt a mai obtine ceva voturi venind cu „vestea cea mare” ca nu mai este caractina ca si cum bolnavii si mortii n-ar fi dintre locuitorii acestor localitati. iar ipochimenul de prefect n-are nici o treaba ca si cum nu el ar fi vinovatul nepublicarii in monitor iar azi se afisa peste tot in oras cu fular tricolor asijderea fiind si gasca de tineri purtatori de mapa cu ceafa lata care-l insotesc peste tot (viitorii parlamentari galbeni)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax