Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pregătiri pentru CoBuild 2023, târgul dedicat constructorilor. Primele utilaje au ajuns pe malul râului Mureș, la Ciugud

Publicat

În perioada 11-13 mai, comuna Ciugud va fi gazda târgului CoBuild, singurul târg de tip festival din România și Europa de Est dedicat constructorilor, operatorilor de utilaje, antreprenorilor și tuturor actorilor din industrie.

Primele utilaje au ajuns deja în locația aflată pe malul râului Mureș, lângă zona industrială Drâmbar. Expozanții au început amenajarea standurilor și a zonelor dedicate expunerii utilajelor sau demonstrațiilor. 

Comuna Ciugud din județul Alba va găzdui, în perioada 11 – 13 mai 2023, CoBuild, cel mai important eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din România. Evenimentul, aflat la prima ediție, se dorește să devină cel mai mare târg de utilaje și tehnologii de construcții din Europa Centrală și de Est.

CoBuild este organizat pe durata a trei zile: joi, vineri și sâmbătă, într-un format tip festival, în care participanții (expozanți, parteneri și vizitatori) vor putea discuta, vor putea testa utilajele în zona dedicată demonstrațiilor, vor putea savura preparatele delicioase gătite pe loc sau vor putea veni împreună cu copiii pentru care vor fi pregătite surprize și o zonă de joacă special amenajată.

CoBuid cuprinde și o conferință despre sectorul construcțiilor din România și cele mai noi tehnologii în domeniu, dar și o întâlnire a pasionaților de mașini electrice din întreaga țară. Zeci de proprietari de mașini electrice din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire la Ciugud pentru a promova electromobilitatea.

Organizatorii Cobuild lansează și o provocare vizitatorilor să participe la un moment simbolic în cadrul căruia vor trage împreună un excavator de mari dimensiuni prins cu chingi.

CoBuild este cel mai important eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din Romania. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru relaxat și informal. Misiunea echipei CoBuild este aceea de a crea o experiență unică de relaționare, informare și colaborare pentru toți pasionații de utilaje și tehnologie. Conceptul CoBuild este gândit ca un eveniment destinație companiile care doresc să se informeze cu privire la noutățile din piața utilajelor și tehnologiilor de construcții, dar și publicului larg oferind experiențe pentru orice tip de vizitator. Zona de demonstrații poate fi interesanta atât pentru operatorii care vor sa testeze utilaje și camioane, dar și pentru persoanele pasionate, care nu neapărat lucrează în domeniu.

Comuna Ciugud a fost aleasă ca gazdă pentru CoBuild în urma unei analize în care au intrat mai multe localități din România. În final, Ciugud a fost aleasă pentru că reprezintă un etalon în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene: peste 40 de milioane de euro, ceea ce reprezintă, la o populație de circa 3500 de locuitori, 12.000 de euro pe cap de locuitor.

Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 este studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga țară. La Ciugud funcționează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

Ciugud reprezintă și o destinație de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcționează 45 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine conturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, Comuna Ciugud a fost aleasă ca localitate – gazdă pentru CoBuild.

Târgul este amenajat pe patru zone:

 • Zona Expo – este dedicată expunerii utilajelor de construcții, tehnologiilor și produselor conexe, cum ar fi uleiuri, scule, piese de schimb, accesorii și atașamente.
 • Zona Demo – va fi special amenajată pentru demonstrații cu utilaje efectuate de operatori profesioniști, cât și pentru testarea de utilaje de către participanți.
 • Zona Chill & Family – este locul unde cei prezenți se pot relaxa, pot participa la diverse jocuri și activități și se pot bucura de mâncăruri delicioase și băuturi alese.
 • Zona Food&Drinks – este locul unde vom putea savura bunatatile preparate pe loc în zona de food truck-uri special amenajată.

În cadrul evenimentului va avea loc vineri, 12 mai, conferința „Viitorul României”. Vizitatorii vor putea afla de la specialiști în domeniu în ce direcție se îndreptă industria construcțiilor, cea a utilajelor și a tehnologiilor din acest sector.

Înscrierea la conferință este gratuită. Înscrierile se fac pe cobuild.ro/vizitatori, unde se bifează în formular căsuța “Vreau să particip la conferință.”

Program Conferința „Viitorul României”

Vineri, 12 mai

Sesiunea 1

 • 12:00 – 12:20 – Gheorghe Damian, primar Ciugud
 • 12:25 – 12:45 – Andrei Spătaru, CEO IBC Focus
 • 12:50 – 13:10 – Prezentare ATP
 • 13:15 – 13:35 – Marius Șoflete, ing. constructor și proiectant de case pasive
 • 13:40 – 14:15 – Panel: Sebastian Onac (Centrul Maria Beatrice), Bogdan Frățilă (Delphi Electric/Delex)
 • 14:15 – 15:30 – Pauză

Sesiunea 2

 • 15:30 – 15:50 – Ionuț Morar, CEO BT Leasing
 • 15:55 – 16:15 – Alin Ioaneș, CEO Rombat
 • 16:20 – 16:40 – Nicolaie Moldovan, expert fonduri nerambursabile

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax