Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premierul Ciolacu anunță că își joacă mandatul. Își va asuma măsurile fiscale în Parlament

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

„Acest Guvern este Guvernul României şi în această logică vom pune România pe primul loc. (… ) Trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. (…)

Miliarde de euro ajung în buzunarele unor şmecheri sau sunt risipite în instituţii care se calcă în picioare. (…)

Avem nevoie de reforme profunde. Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem, voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a opri risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această ţară. (…)

Vreau să anunţ că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme şi dreptate socială”, a spus Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

 

Acesta a adăugat că reforma statului trebuie să fie „profundă şi ireversibilă”.

„Aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, și de la cei care fac foarte mulți bani pentru a da și la pensionari care au muncit o viață și la cei aflați în nevoi. Acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi”, a mai declarat premierul.

Dacă Parlamentul votează împotriva proiectelor pe care guvernul își asumă răspunderea, guvernul este demis.

Potrivit Constituției, Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată de Parlament. Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege se consideră adoptat, notează g4media.ro.

Printre măsurile pe care Coaliția le ia în calcul se numără eliminarea unor facilități fiscale, impozitarea multinaționalelor pe cifra de afaceri, dacă impozitul pe profit este mai mic de 1% din CA, precum și reducerea plafonului pentru IMM-uri. Liderii PSD și PNL au discuta și despre introducerea așa-numitei „taxe pe lux”, potrivit digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 24.08.2023 at 12:11

    Ariciule. tu care nu ai nici o calificare, vorbeşti de lucruri care nu le înţelegi. Şi ca dovadă, ţi-a mai pus sistemul un ghid sau mai bine zis un păzitor.Mandatul tău este până când vreau unii, nu tu.

  2. molnar

    vineri, 25.08.2023 at 11:29

    Cred ca are intenti bune.Cum e posibil, ca cineva sa aiba 3oo de proprietatii, raport la pensii de 1-2oo, pensionarii saracii, dupa 4o ani munca,facultate, si pensionari, la 49 ani, cu pesie de 5oooo ron.Dar noii ciocoi, inbogatitii, fara munca au putere,nu o lasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax