Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a întâmpinat-o la Alba Iulia pe Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune și Reforme. Orașul găzduiește miercuri un eveniment extrem de important pentru România: semnarea acordului de 31 de miliarde euro cu Comisia Europeană. 

În baza acestui acord, România va beneficia, în perioada 2021-2027, de resurse financiare pentru dezvoltare durabilă, alocate de la nivel european și național, în valoare totală de peste 45 miliarde euro.

Acordul de Parteneriat dintre Comisia Europeană și România acoperă finanțarea politicii de coeziune – care cuprinde Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European Plus și Fondul de Coeziune – alături de Fondul pentru Tranziție Justă și Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit și Acvacultură.

Investițiile concrete din teritoriu vizează 8 programe regionale și 9 programe naționale, alocarea financiară nerambursabilă fiind de peste 31,5 miliarde euro.

Primul a sosit Nicolae Ciucă, împreună cu europarlamentarul Mircea Hava. Premierul a fost întâmpinat de reprezentanții administrației locale, respectiv președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Gabriel Pleșa și prefectul Nicolae Albu.

Programul zilei cuprinde festivitatea de semnare, care va avea loc la Sala Unirii.

Alba24 va transmite live ceremonia.

Cine este Elisa Ferreira

Înainte de a fi numită comisar european, a fost viceguvernator al Băncii Portugaliei („Banco de Portugal”).

S-a alăturat Consiliului de administrație al băncii în iunie 2016, devenind viceguvernator în septembrie 2017.

În timpul mandatului său, a fost reprezentanta Portugaliei în Consiliul de Supraveghere al Mecanismului Unic de Supraveghere.

Între 2004 și 2016, Elisa Ferreira a fost deputată în Parlamentul European.

Ea a fost coordonatorul Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia Economică și Monetară (ECON) a PE și a fost raportoare, coraportor sau raportor alternativ al multor dosare legislative cheie, inclusiv pachetul de șase și pachetul de două privind guvernanța economică, BRRD sau Regulamentul de creare a Mecanismului unic de rezoluție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax