Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Premierul Orban, la șantierul autostrăzii Sebeș–Turda, în Alba: ”Este necesară mobilizarea constructorilor”


Publicat

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode au verificat în teren, vineri, stadiul lucrărilor de pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

La finalul vizitei, cei doi au declarat că lucrările sunt în grafic, iar termenul de finalizare al celor două loturi poate fi respectat.

”În momentul de față, pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă nu este necesară decât mobilizarea constructorilor, în conformitate cu discuțiile pe care le-am avut, plecând de la lucrările care mai sunt de executat, fie că este vorba despre fundații, de turnare de asfalt sau alte tipuri de lucrări care trebuie efectuate.

Trebuie să-și facă o planificare minuțioasă, de exemplu pe tronsonul 2 este necesară o suplimentare de utilaje, cel puțin 45-50 și de asemenea este nevoie de cel puțin 300 de angajați pentru a putea realiza lucrările necesare în termenul planificat”, a declarat premierul Orban.

Ministrul Transporturilor: lucrările, pe lotul 1 din autostrada Sebeș- Turda, pot fi terminate la sfârșitul lunii noiembrie

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe lotul 1 al autostrăzii nu există în acest moment niciun blocaj, iar lucrările pot fi terminate la termenul asumat – sfârșitul lunii noiembrie. De asemenea, ministrul consideră că și antreprenorul de pe lotul 2 poate finaliza lucrarea la timp, chiar dacă a solicitat o extensie de timp.

”Am vizitat astăzi împreună cu domnul prim-ministru cele două loturi din Autostrada Sebeș-Turda. Pe lotul 1 am constatat un miracol pe care trebuie să vi-l împărtășim. După 4 ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După 4 ani de așteptări și de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a 4 stâlpi.

Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem în acest moment niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat la sfârșitul lunii noiembrie din acest an.

Am văzut și problema alunecării de teren, în urma expertizei se va interveni acolo, iar specialiștii consideră că acolo, în maximum 30 de zile lucrurile pot fi remediate.

Pe lotul 2 este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului și avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă și o vom analiza la începutul săptămânii viitoare.

Așadar și pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de finalizare a acestei lucrări la 30 noiembrie poate fi un termen fezabil, un termen pe care antreprenorul și-l asumă pentru a nu știu câta oară, aici, în prezența noastră”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ultima vizită oficială a reprezentanților Guvernului la cele două șantiere din județul Alba ale autostrăzii a fost la mijlocul lunii mai. La acea dată, pe primul lot – segmentul de 17 km între Sebeș (Lancrăm) și Alba Iulia (Sântimbru) – lucrările erau la 86%, stadiu fizic, iar pe lotul doi – Alba Iulia (Sântimbru) – Aiud (Rădești) – erau de 67,1%.

Potrivit ultimelor date publicate de CNAIR, în prezent stadiul fizic al lucrărilor de pe lotul 1 este de 89,5% și se menține angajamentul de finalizare a construcției la data de 30 noiembrie 2020. Același termen este asumat în continuare și de constructorul lotului 2, unde construcția a ajuns la 71,15%.

Autostrada Sebeș – Turda Lot 1 – 17 km (Lancrăm – Sântimbru)

Valoare contract (fără TVA) – 541.739.137,21 lei (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%)

Proiectant: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL

Consultant: Egis Romania SA

Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Constructii SRL

Stadiu actual: execuție lucrări

Data începerii lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termenul inițial de finalizare din proiect: octombrie 2016

Data finalizării lucrărilor (estimat): noiembrie 2020

Autostrada Sebeș – Turda Lotul 2 (de la Sântimbru/Alba Iulia la Aiud/Rădești) – 24,25 km

Proiectant: D.P Consult SRL

Consultant: Asocierea KAPPA – Architects & Engineers SRL – SALFO & Associates SA

Constructor: Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – Euro Construct Trading 98 SRL

Valoare contract, fără TVA: 549.332.493,62 lei fără TVA, din care 466.932.619,58 – lei Fonduri Coeziune 85% şi 82.399.874,04 lei Guvernul României 15%.

Data începerii lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termenul inițial finalizare proiect: 2 octombrie 2016

Data finalizării lucrărilor (estimat): noiembrie 2020

sursa video: CNAIRȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate