Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Președintele PNL Ludovic Orban, declarații după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății

Publicat

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că liberalii nu contestă drepul USR PLUS de a numi un alt ministru al Sănătății ”responsabil”, în locul lui Vlad Voiculescu.

Principalele declarații ale liderului PNL: 

”Am luat act de decizia premierului Florin Cîțu de a elibera din funcție ministrul Sănătății. Este nu doar dreptul, ci și obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și punerea în practică a programului de guvernare, chiar și prin schimbarea unui ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare.

Decizia premierului este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, tot USR PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze responsabil domeniul.

Noi îl susținem în acest demers pe premier și credem că e mai importantă pentru România buna guvernare decât persoana unui ministru.

Decizia de susținere ca premier a lui Florin Cîțu a fost o decizie a PNL și a partidelor din coaliție. Schimbarea premierului nu poate fi decisă decât tot de coaliție.

În ce privește PNL, îl sprijin în continuare pe Florin Cîțu, care reprezintă PNL.

Decizia clară a PNL e de a menține această coaliție de guvernare

Nu comentez ipoteze (cu privire la solcitarea USR PLUS pentru un alt premier – n.red.), sunt convinsă că parlamentarii și alegătorii USR PLUS își doresc coaliția și ca guvernul să aibă rezultate, nu există altă soluție politică decât actuala coaliție.

Dreptul USR PLUS de a desemna ministrul Sănătății nu îl contestă nimeni. Sunt convins că au un candidat de ministru” a spus Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax