Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Președintele PNL, Nicolae Ciucă, la Alba Iulia. Ce spune despre candidatura la președinția României

Publicat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, participă la evenimentul de lansare a candidaților liberali la alegerile locale 2024, de la Alba Iulia.

Acesta a fost întrebat de reporterul alba24.ro despre candidatura sa la președinția României.

”Așteptăm să finalizăm procesul în interiorul partidului. Întâi să vedem cu se termină alegerile locale și după aceea vedem și cum se finalizează procesul în interiorul partidului. Luăm în calcul să candidăm”, a spus Nicolae Ciucă, pentru alba24.ro.

 

Perspectiva PNL: propriul candidat la alegerile prezidențiale

Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la București, anterior participării la evenimentul de la Alba Iulia, că partidul susţine menţinerea datelor pentru alegerile prezidenţiale decise în coaliţie. Este vorba despre septembrie primul tur şi 29 septembrie cel de al doilea.

A precizat că, din punctul de vedere al liberalilor, perspectiva este să aibă propriul candidat la aceste alegeri.

„În acest moment abordarea este una care va avea la bază alegerile din 9 iunie. Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat.

Se lucrează la profilul liderului Partidului Naţional Liberal. Toate acele panouri au fost concepute pentru a susţine candidaţii noştri la alegerile europarlamentare şi venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare dată în sensul realizărilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a reuşit din momentul în care am preluat guvernarea”, a afirmat Ciucă, potrivit Agerpres.

El a spus că PNL susţine menţinerea acestor date stabilite în coaliţie.

„Discuţia în coaliţie şi decizia a fost ca alegerile prezidenţiale să fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere în acest sens, motiv pentru care Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea acestei date pentru alegerile prezidenţiale”, a precizat Nicolae Ciucă, întrebat pe această temă.

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă este candidatul PNL la președinție

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că Nicolae Ciucă este candidatul partidului la preşedinţie, dar nu exclude nici scenariul candidaturii comune cu PSD.

„Candidatul se numeşte Nicolae Ciucă, generalul Nicolae Ciucă. Iar dacă vă uitaţi la contextul internaţional, vă uitaţi la întâlnirea de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost una plină de semnificaţii, cred că este cât se poate de clar că are prima şansă preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, care este şi obligat prin statutul partidului să candideze. La noi este simplu: preşedintele partidului candidează la preşedinţia României, că vrea, că nu vrea, este obligat”, a spus Rareş Bogdan.

El a adăugat că scenariul candidaturii comune se va discuta după 10 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 08.05.2024 at 20:37

    Da ce mă,este huntă militară, de trebuie să avem conducăgtor general ? Ne-am dat dracu cu ce oferte de preşedinţi avem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax