Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PRIMA MAȘINĂ RIDICATĂ pentru parcare neregulamentară, la Alba Iulia. ”Vânătoarea” a început!

Publicat

YouTube video

Prima mașină parcată ilegal pe o stradă din Alba Iulia a fost ridicată de firma Rapid Lifts SRL, alături de Poliția Locală, în această dimineață. Mașina a fost dusă la spațiul amenajat de firmă pe Strada Livezii, într-o curte. Este vorba despre un autoturism marca BMW cu numere străine. Se pare că primele mașini ridicate sunt cele cu anunțuri de vânzare, lăsate la întâmplare în anumite locuri din oraș.

Operațiunea de încărcare și descărcare pe platformă a fost filmată de reprezentanții firmei, dar și de polițiștii locali.

Primăria municipiului a semnat un acord-cadru pe o perioadă de patru ani cu o firmă din Alba Iulia. Rapid Lifts SRL a fost singura firmă care s-a prezentat la licitație. Valoarea contractului pentru ridicarea, transportul și descărcarea și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar este de 1,66 de milioane de lei (cu 19.200 de lei mai puțin decât valoarea estimată). Potrivit reprezentanților primăriei, contractul acoperă minim 1920 de mașini pe an.

Tarifele stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt:

  • pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)
  • pentru operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)
  • pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. Danut baiat bun

    joi, 01.02.2018 at 10:33

    Masura este relativ ok dar tarifele sunt aberante.Sa nu mai zic de criza locurilor de parcare

    • je

      joi, 01.02.2018 at 11:39

      Masura este un abuz din partea Primariei asupra cetatenilor, deoarece nu rezolva problema parcarilor regulamentar decat partial. Nu exista locuri sufiecente de parcare si nici nu s-a facut nimic in acest sens. In plus s-au inchiriat locuri de parcare si cu banii obtinuti din incasarea taxei nu s-a facut nimic ca sa se vada o imbunatatire ( o parcare supraterana amenajata spre exemplu) dar salarii de zeci de mii de lei cat de multe. Cum ramane cu cei care parcheaza printre blocuri, pe trotuare, in fata scarilor de bloc, pe spatiul verde ? le ridica si lor masina, caci daca ar avea unde sa parcheze ar parca regulamentar, DAR NU AU.

      • ab2000

        joi, 01.02.2018 at 15:05

        Daca iti cumperi masina nu inseamna ca primaria e obligata sa iti asigure loc de parcare. De ce nu ceri sa iti asigure si cablu tv, ca doar ti-ai cumparat televizor.

        • suciu

          joi, 01.02.2018 at 20:15

          Bine ca stiu sa tio inpoziteze ce *** esti!!

    • Roger, Roger

      joi, 01.02.2018 at 21:05

      Danut baiat bun@ sunt de acord ca „tarifele sunt aberante”; da, sunt aberant de mici. O amenda trebuie sa te faca sa constientizezi ca ai gresit si sa te faca sa nu mai repeti gresala, nu scrie nicaieri ca trebuie sa iti permiti sa platesti amenda zilnic sau saptamanal. Este totusi o amenda, nu sunt banii pe care ii lasi Duminica la biserica in cutia milei.
      Din punctul meu de vedere de maine se poate face amenda 1000 Lei sau chiar 10.000 Lei, nu ma intereseaza si cel mai important NU ARE CUM SA MA AFECTEAZE. Raspunsul e simplu, RESPECTAND LEGEA (codul rutier) si respectandu-i pe cei din jurul tau (soferi, pietoni…).

      PS: – sunt sofer, motociclist;
      – locuri unde sa parchezi masina sunt doar ca trebuie sa le cauti (+10 minute);
      – „mersul pe jos face piciorul frumos” chiar si 50-100 metri;
      – nu inteleg forfota, graba asta generala in traficul din Romania, in special
      dimineata. Nu vezi sofer care sa nu fie grabit. Oare de ce s-au mai inventat
      ceasurile cu desteptator ?!

  2. Daisa Adrian

    joi, 01.02.2018 at 11:45

    Oare cand se va deratiza cimitirul din fata Tribunalului Alba? Sa scapam de mormintele acelea ca sa avem loc de parcare.

    • Tara lui Papura Voda

      joi, 01.02.2018 at 17:19

      Probabil cand vei pune mana pe telefon si vei reclama masinile parcate aiurea!
      Autoritatile nu stau sa iti urmareasca tie indicatiile prin comentariile de aici, desi n-ar fi rau, recunosc.

  3. Munteanu Eugenia

    joi, 01.02.2018 at 18:03

    În parcarea de vis-a-vis de benzinaria de pe strada Tudor Vladimirescu stau de luni bune sau chiar ani două mașini care par a nimănui, iar cei care vin la Casa de pensii nu au unde parca. Au avut și anunțuri de atenționare, dar au fost rupte. Cu aceste mașini care nu au fost mișcate din loc de mult timp ar trebui început.

  4. Adi

    vineri, 02.02.2018 at 12:46

    Cei aflati in situatia…desfaceti o roata la masina de tot si lasatio asa, cnd o ridica sau veden ce se intampla. Trebuie sa asigure masinile,sai vede dupa ce produc o paguba.

    • vasile

      vineri, 02.02.2018 at 13:44

      paguba va fi a soferului ca firma de ridicare e asigurata asa ca demontati roti ca voi aveti de lucru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax