Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre comparația cu Mircea Hava: ”În nici un caz nu mă simt complexat”

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa spune că nu se simte complexat de comparația cu Mircea Hava. Declarația a fost făcută în studioul Alba24, unde a fost întrebat dacă simte că îl compară lumea cu fostul primar și dacă este complexat sau motivat de acest lucru. 

Primarul Pleșa a adăugat că a continuat multe dintre proiectele lui Hava.

Declarația lui Pleșa:

„Sigur că lumea, vrând nevrând, face comparație între ceea ce a fost în Alba Iulia și ceea ce este acuma.

Complexat, nu. Dacă eram complexat, nu candidam împotriva celui ales de domnul Hava, care cu tot respectul au fost colegii mei din primărie.

Nu complexat, din contră, dacă am candidat, am zis că trebuie să schimb anumite lucruri cu care eu sincer nu am fost de acord și consideram că nu merg bine în primărie.

În schimb eu sunt un om fair-play, domnul Hava a avut aproape șase mandate, a avut realizări, a avut proiecte pe care eu le continui acuma, deci nu vreau să spun că am venit și e totul schimbat în Alba Iulia.

Îmi doresc enorm de mult să existe o altă relație cu cetățeanul. Ați văzut că am pornit reorganizarea internă, am făcut Ghișeul unic, am mutat SCLEP, acum facem o sală de cununii, lucruri care par mărunte, dar care în raport cu cetățeanul contează.

Începem să digitalizăm serviciile, să nu mai plimbăm oamenii.

Din punct de vedere al serviciilor publice, gândiți-vă cum arăta salubritatea moștenită acum un an de zile, când aveam munți de gunoaie și nu mai știam ce să facem și cum arată totuși acum.

Nu înseamnă că acum lucrurile merg perfect, dăm drumul săptămâna viitoare și la rampele subterane, avem încă de montat camere video.

Vreau să vă dau un singur parametru. Dacă acum un an de zile aveam sub 100 de kg de deșeuri reciclabile, pentru că vechiul operator nu își asuma și fiind pe prelungire de contract nici nu a vrut să își asume, deși exista legislația, la ora aceasta avem sute de tone de reciclabil.

Știți ce înseamnă asta? Nu mai plătim sute de mii de lei la Fondul de Mediu că nu ne facem targetul, ultimul an am plătit undeva la 500.000 de lei.

hava

Doar pe primul trimestru am luat redevență undeva la 200.000 de lei, adică încasăm bani pentru că facem aceste eforturi.

Asta e un serviciu public, mai e curățenia, mai e transportul public, mai sunt zonele verzi. Vă dau un singur exemplu, erau 14 fântâni arteziene din Alba Iulia din care funcționau două. Vedeți că vara asta le-am făcut pe toate.

Parcuri de joacă care trebuie intervenit în ele și am mai construit încă șase. Sunt lucruri mărunte pe care lumea cred că le vede.

Eu și continui din proiectele domnului Hava dar sunt și lucruri pe care le-am adus noi în Primărie, inclusiv disciplina internă, acolo unde mi-am dorit să fac acea condică electronică, unde se intră și se iese cu card.

Funcționarii pe de o parte, cei care intră în Primărie pe cealaltă parte. Se poate ieși să duci copilul la școală, dar se recuperează orele până la sfârșitul lunii, rapoarte de activitate, lucruri care nu s-au cerut niciodată. Sigur, sunt măsuri nepopulare.

Eu lucrând și cu domnul Hava și având o anumită parte în subordinea mea în Primărie, pentru mine nu a fost o noutate ce ar trebui și unde ar trebui să intervin pe anumite servicii.

În schimb, nu am avut niciodată competențe pe urbanism, nu am avut niciodată competențe pe investiții. Două servicii foarte importante. Aici a trebui să învăț niște lucruri.

Dacă din punct de vedere urbanistic aveam nemulțumiri, cum aveam mulți alții în oraș, ați văzut că am determinat niște schimbări, de unii criticate, de alții aplaudate, dar eu zic că încet încet lucrurile intră într-o oarecare normalitate acolo și dezvoltăm orașul pe niște criterii clare.

Sigur, am început să taxez parcările, nu se taxau înainte. Sunt poate măsuri nepopulare, dar faptul că ai disciplinat cumva pe cei care vin cu mașinile și mai mult, o sursă la bugetul local, din care faci alte străzi, alte parcări.

Poate că au fost niște măsuri care înainte nu s-au luat, dar eu cred că sunt normale. Nu am făcut decât ce au făcut alții din orașele occidentale, sau Oadea sau Cluj

Concluzia: în nici un caz nu mă simt complexat, apreciez toată activitatea pozitivă a domnului primar Mircea Hava, continui ceea ce am preluat, firesc, printr-o rotație la conducerea Primăriei, dar sunt și lucruri noi pe care mi-am dorit să le aduc în comunicate, pe care în proprorție de 80-90% le-am pornit, chiar dacă nu le-am finalizat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 03.11.2022 at 20:47

    Ar fi şi ruşinos să te compari cu Stalin,că în şase mandate a făcut jumătate din ce a făcut Damian în două. A lăsat centrul vechi aşa cum l-a găsit. Penibil să te compari cu aşa om.

  2. Constantin Bucea

    luni, 07.11.2022 at 09:13

    Celor care doresc neapărat comparații cu Mircea Hava primar, le sugerez să vadă ce a făcut acela, nu în prima jumătate de mandat de primar, ci în primele 2 mandate.
    Amintesc aici faptul că, în acea perioadă s-a conturat dezvoltarea zonei dintre Alba Iulia și Micești. Fiecare a construit haotic. Personal am insistat in presa locală, nu o dată, să se facă un PUZ, să se facă ordine. S-a ajuns să facă Hava o cale de acces cu o singura banda pe sensul de intrare în municipiu, care stranguleaza circulația la orele aglomerate. E doar un exemplu.
    Apreciez că este evident un suflu nou la Alba Iulia. La serviciile din Primărie altfel se mișcă lucrurile, începând chiar cu atitudinea funcționarilor, care au început să nu mai fie aroganți, sfidători.
    Așadar, progrese sunt vizibile, dar e nevoie de răbdare, nu toate se pot face deodată.
    Succes, domnule primar Gabriel Plesa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax