Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Primarul Gabriel Pleșa despre Alba Iulia transformată în șantier: ”Un sacrificiu asumat”. Ce le reproșează constructorilor

Publicat

Primarul Gabriel Pleșa cataloghează deranjul și zecile de minute petrecute în trafic, străzile sparte și trotuarele săpate în Alba Iulia, ca ” un sacrificiu asumat anul acesta”. 

Mai exact, primarul a declarat pentru alba24.ro că în linii mari este mulțumit de modul în care evoluează lucrările de mobilitate din oraș, și că până în vara anului 2024, acestea ar putea fi încheiate.

Un sacrificiu asumat 

”Un sacrificiu asumat anul acesta, eu zic că încet, încet lucrurile vor arăta mult mai bine și deranjul va fi mult mai mic pentru că undeva la 70% avem un progres clar pe toate lucrările.

Eu zic că până la venirea sezonului rece se va circula în 90% pe această distanță de 18 kilometri, pe două benzi, pe binder, chiar dacă lucrările pe rețele, în zona trotuarelor, sau a pavajelor vor mai continua.


Sunt câteva puncte cheie care trebuie fianlizate, intersecția de la Stadion unde se stă, ieșirea înspre Tudor Vladimirescu pe Republicii, lucrări care se vor încheia până la venirea sezonului rece”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.

Ce le reproșează primarul constructorilor

”Să știți că mobilizare în ultimele două luni a fost bună, chiar foarte bună. Dacă este de reproșat ceva este că în prima fază a lucrărilor, mai exact înainte de venirea vacanței de vară mobilizarea în primele două luni de zile a fost mai grea, mai ales pe zona de centru unde am avut discuții, inclusiv la nivel de patronat și le-am arătat foarte clar că noi trebuie să terminăm mai ales pe partea de eligibil anul acesta.

Unii s-au mobilizat pe partea de carosabil, dar nu aveau echipe suficiente pentru trotuare”, a declarat primarul din Alba Iulia.

Se lucrează haotic în Alba Iulia?

”Nu sub nici o formă. A fost poate senzația asta pentru că s-au deschis aproape toate șantierele, dar s-au deschis aceste șantiere tocmai pentru că nu mai este timp, noi trebuie să finalizam. Sacrificăm un an de zile, dar cel puțin la anul respirăm, suntem cu lucrările la timp”, a mai spus Gabriel Pleșa, întrebat de reporterul alba24.ro, dacă lucrările sunt făcute haotic.

Când ar putea fi gata lucrările

Gabriel Pleșa a mai spus că până în vara anului 2024 ar putea fi finalizate toate contractele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Albaiulian

    marți, 07.11.2023 at 21:39

    Multumim pt toate realizarile!Alba Iulia e un oras frumos si va fi mai frumos dupa terminarea lucrarilor!Felicitari!

  2. X

    miercuri, 08.11.2023 at 06:31

    Vezi că ți -a rămas păr pe limbă!

  3. Rika B0$$

    miercuri, 08.11.2023 at 08:01

    Bătaie de joc 😠 la 2km de primărie sunt drumuri de pământ fără canalizare, inloc să facă drumuri strică drumuri să fure banii, cine naiba ii votează 🤮

  4. Mircea

    miercuri, 08.11.2023 at 09:02

    Daca ar fi fost transformat in santier municipiul Alba Iulia ne-am fi scos palaria dar a fost transformat intr-un dezastru intr-un haos fara pic de strategie si fara creer asa cum se fac toate lucrurile puse in practica in oras mai putin aberatiile si minciunile iesite prin presa si retele de unde ne blocheaza neputinciosul.

  5. Pamfil

    miercuri, 08.11.2023 at 12:52

    nenea primare, dupa cat timp de la asfaltarea stratului de uzura preconizezi ca se vor face santuri ca sa fie bagate cabluri, conducte sau fibra optica „neluate” in calcul in proiectul initial?

    Inca o chestie: cursuri de rescolarizare pentru șaufeurii ghiolbani mandri la volan (ca tot ati avut campanii de genu) pe cand?

    Ca le-ati turnat perpendicular pe directiile lor de mers piste de biciclete si se agita deja ca pepsiul cand mai trece cate-o bicicleta prin fata lor. Unii au nervii la pamant si claxoneaza cum suna surdu la sonerie.

    Altii care-s stapani si pe trotuarul din fata curtii parcheaza incalecand pe pista nou asfaltata.

  6. Alin

    joi, 09.11.2023 at 12:31

    la intrarea în Bărăbanț sa săpat pentru a trage cabluri electrice,de mai bine de 2 luni groapa este tot acolo muncitori au plecat ..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax