Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, după criza din Coaliția de guvernare

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații, miercuri, pentru prima dată după criza politică din interiorul Coaliției de guvernare. 

Ieșirea președintelui a avut loc imediat după depunerea jurământului de către noul ministru al Sănătății,  Ioana Mihăilă

Principalele declarații ale președintelui:

”Coaliția de guvernare a trecut prin aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice alianță cu mai multe forțe politice se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm episodul altceva decât este: gestionarea unei provocări, iar dincolo de unele declarații mai puțin inspirate a fost un răspuns bun.

Am încredere că liderii coaliției vor rămâne la fel de uniți. Dialogul a fost cheia de a ieși din impas într-un mod echilibrat.

Prioritatea zero este acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. Este o perioadă grea pentru toată lumea, nu doar pentru medicii din prima linie, ci și pentru oamenii care continuă să respecte restricțiile, sunt zeci de mii de firme care au probleme, sistemul de Educație trebuie să se adapteze.

Ministerul Sănătății are un rol fundamental: aștept de la doamna ministru multă responsabilitate și implicare și este foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care este situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere.

Ca să putem reuși este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la structurile de decizie.

Nu este momentul disputelor și orgoliilor politice în nici o parte (…) Există dispute pe viziuni și dezbateri efervescente despre cum trebuie abordate lucruri. Acest lucru nu este doar firesc, ci și de dorit pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite soluțiile cele mai bune

Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare

Le cer să aibă prioritate agenda cetățeanului. Doar astfel se pot așeza la masă indiferent de opiniile diferite, pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor

Oamenii vor politicieni care se implică, care își asumă proiecte, care nu caută scuze, care nu dau vina pe alții și se victimizează.

Actuala majoritate este cea mai bună opțiune pentru România și avem obligația să găsim împreună modalitățile pentru a livra reformele promise. Acestea nu trebuie abandonate, indiferent cine deține un portofoliu sau altul”.

La rândul ei, Ioana Mihăilă, a făcut o serie de declarații, pe care le pueți urmări mai jos:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax