Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primele informații legate de luarea de ostatici, transformată în dublă crimă, din Onești. ”Filmul” evenimentelor

Publicat

Autoritățile din Onești, dar și mai mulți șefi ai poliției din țară, au făcut marți 2 martie, primele declarații oficiale legate de luarea de ostatici a doi muncitori, care între timp s-a transformat într-o dublă crimă.

Mai exact cei doi muncitori au fost sechestrați într-un apartament dintr-un bloc din Onești, de către un bărbat care își pierduse apartamentul în urmă cu mai bine de zece ani într-un litigiu. 

Deși s-a negociat mai bine de două ore cu acesta, la un moment dat bărbatul i-a atacat pe cei doi ostateci cu un cuțit și i-a omorât.

Acum după tragedie, autoritățile încearcă să facă lumină în anchetă și să afle cu adevărat  ce s-a întâmplat.

Momentan anchetatorii au făcut public ”filmul” evenimentelor și orele de intervenție ale polițiștilor

Agresorul de la Bacău a sunat la 112 la 11.47, dar s-a întrerupt apelul.

La 11.52 a ajuns primul echipaj la fața locului.

La 11.55 s-a dispus constituirea unei grupe operative din 17 polițiști de la SIC, un negociator și grupă de intervenție. Dar pentru că negociatorul era liber, acesta a trebuit să ajungă de acasă.

Între timp la fața locului s-a dus adjunctul șefului de poliție Onești, care îl cunoștea pe agresor și a inițiat primul dialog cu acesta.

La 13.53 la fața locului au ajuns trupele speciale alături de negociator.

”Negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, el fiind liber. Celălalt negociator se afla în concediu medical”, a  precizat Gheorghe Cristian, adjunctul Direcției de investigații Criminale

La 14.38 a sunat din la nou la 112, spunând că are 2 persoane ostatice și vrea actele locuinței sau 300.000 de lei.

”În paralel, polițiștii au discutat cu soția agresorului care a spus că își susține soțul în toate acțiunile”, a mai precizat Cristian Gheorghe.

La ora 16.39 agresorul a sunat din nou la 112, iar apelul a durat 12 minute și 45 de secunde.

La 16.55 s-a produs un declic, atunci când unul dintre ostatici l-a lovit pe agresor.

Conform chestorului de poliţie Alexandru Scurtu, în urma demersurilor de comunicare depuse de către ofiţerul negociator, „situaţia era sub control” la momentul orei 16,55, când însă „s-a produs un declic” deoarece „una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor”, moment în care acesta a început să lovească pe cei doi sechestraţi cu cuţitul şi din apartament s-au auzit ţipete, ceea ce a declanşat şi intervenţia în forţă a trupelor de intervenţie, care a fost însă îngreunată de modul în care a fost blocată uşa de acces în apartament.

Intervenția trupelor speciale a fost îngreunată de spargere sistemelor de închidere. Mai exact, agresorul pusese și o scara în ușă și din acest motiv a durat mult deschiderea usii.

S-a folosit inițial muniție neletală care prima dată a lovit mâna agresorului și a facut să scape cuțitul din mână.

Ulterior s-a tras cu arma. Intervenția forțelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotele și țipetele din interior au dat de înteles ca acolo se întampla ceva.

Presupusul ucigaș avea un cazier bogat. În 1987, el fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, în 1991 – la un an și 6 luni pentru furt calificat, în 2003 – la 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010 a fost condamnat în Italia la 28 zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului sau a stupefiantelor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar in rem pentru infracţiunea de omor calificat, potrivit unui comunicat oficial.

sursă foto: captură ecran Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax