Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primele ninsori, primele probleme la Șureanu. Drumul, transformat în patinoar. Un turist s-a răsturnat cu mașina

Publicat

YouTube video

Odată cu apariția primelor ninsori, apar și probemele la Șureanu. Sâmbătă dimineață, o mașină a unui grup de turiști a derapat pe o porțiune de drum cu gheață și a ajuns direct în șanț.

masina in sant la sureanu

Din momentul în care ninsoarea și frigul își fac simțită prezența la Șureanu, apar și problemele cu care proprietarii de pensiuni și turiștii se confruntă de ani buni.

Problema cea mai mare o reprezintă drumul de 18 kilometri care face legătura între Barajul de la Oașa, Luncile Prigoanei, Poarta Raiului și domeniul schiabil de la Șureanu.

La prima ninsoare, drumul se umple de gheață, ceea ce reprezintă un adevărat pericol pentru turiști și pentru cei angrenați în turismul local.

Drumul cu pricina este subiect de discuții aprinse an de an. A aparținut în trecut Consiliului Județean Alba, care l-a cedat în 2017 către Romsilva, companie de stat care teoretic ar trebui să administreze și să îngrijească drumul.

Toți proprietarii de pensiuni și hoteluri din zonă se plâng că societatea care administrează drumul nu reacționează când frigul și înghețul apar și mai ales nu se ocupă în mod regulat de întreținerea acestuia.

Apariția turismului în zonă a fost strâns legată de promisiunea Consiliului Județean Alba de a investi în infrastructură și pârtii de ski. Dar drumul de la Oașa la Luncile Prigoanei nu a putut fi preluat din cauza intereselor firmelor care exploatează lemnul forestier din zonă.

drum sureanu

Toate aceste probleme fac ca an de an să apară accidente rutiere cum a fost cel de sâmbătă dimineață.

O mașină aflată pe respectivul drum s-a răsturnat într-un șanț după ce șoferul a pierdut controlul volanului pe drumul plin de zăpadă și gheață. Cei de la pensiunea Poarta Raiului i-au ajutat turiștii să își scoată mașina din șanț. Ba mai mult, proprietarul pensiunii Poarta Raiului declarara că drumul era atât de înghețat sâmbătă dimineață încât nici în picioare nu se putea sta.

Toate problemele legate de infrastructura din zonă se răsfrâng direct asupra proprietarilor de pensiuni și hoteluri, dar mai ales asupra turiștilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax