Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primele teste dinamice cu viteza de 160 km/h, pe calea ferată Coșlariu – Sighișoara. Imagini din interiorul locomotivei

Publicat

YouTube video

În luna iulie au fost realizate primele teste dinamice cu viteza de 160 km/h pe secțiunea de cale ferată Coșlariu (județul Alba) – Sighișoara (județul Mureș), a anunțat compania Siemens.

Între Coșlariu și Sighișoara sunt 100 km, iar trenul IR 346 București – Viena face 70 de minute. Tronsonul este parte a Coridorului IV unde lucrările au durat mai mulți ani.

Testele au fost realizate în luna iulie pe Secțiunea 2: Coșlariu – Sighișoara, parte a Coridorului IV Pan European. Acestea au reprezentat una dintre cerințele cele mai importante ale proiectului, pentru a putea corela standardele din România cu cele ale Uniunii Europene, în vederea obținerii acreditării pentru interoperabilitate.

Testele dinamice realizate în premieră în România au utilizat o soluție Siemens compusă dintr-o locomotivă Smartron și un pantograf Siemens, în parteneriat cu o firmă de renume din Europa, la viteza de 160 km/oră.

Primele teste dinamice pe calea ferată confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat

Prin realizarea acestor teste și îndeplinirea tuturor condițiilor și cerințelor din caietul de sarcini, Siemens Mobility România demonstrează încă o dată că este un partener de încredere pentru Căile Ferate Române și că pune un mare accent pe tot ce înseamnă calitate și respectarea cerințelor beneficiarului.

„Rezultatele verificării dinamice a liniei de contact, la mai bine de opt ani de la prima redeschidere a unei secțiuni nou reabilitate (Fir I Daneș -Dumbrăveni), confirmă calitatea sistemului de electrificare implementat”, a declarat Bogdan Dobrica, Head of Project Execution, Siemens Mobility România.

„Avem nevoie de o nouă generație de trenuri și linii moderne care să influențeze în mod pozitiv viața a milioane de oameni. Ne dorim să ajungem și la transportul 2.0 în România, care are peste 11.000 km de cale ferată, fiind una dintre cele mai extinse rețele feroviare din Europa. Cred că acest potențial uriaș trebuie exploatat.

Actualizarea sistemului la tehnologia modernă ar avea beneficii semnificative pentru România și ar compensa și starea actuală a infrastructurii rutiere”, a transmis Adrian Stoica, CFO și Managing Director, Siemens Mobility România.

Între Sighișoara și Simeria sunt 169 km și cel mai rapid tren face 2 ore și 15 minute. Este un singur tren direct pe zi, însă este de așteptat ca timpii să mai scadă pe viitor când vor fi operaționale și porțiunile de 160 km/h pentru trenurile IR de pasageri.

În prezent, între Sighișoara și Coșlariu cele mai rapide trenuri IR ating pe unele porțiuni 140 km/h.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax