Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: Primii pelerini pe Câmpia Libertății din Blaj. Emoție și bucurie la prima oră, în așteptarea Papei Francisc

Publicat

YouTube video

În contrast cu ceața care învăluie Blajul la primele ore ale dimineții și cu vremea închisă, mai degrabă de toamnă, în aer se simte bucuria și emoția așteptării. Primii pelerini care sosesc pe Câmpia Libertății sunt cei din zonele îndepărtate ale țării: din Maramureș, din Zalău, dar și din Bistrița.

Primele persoane care își ocupă locurile chiar în fața scenei pe care va urca Suveranul Pontif sunt două femei și o fetiță, îmbrăcate în costume tradiționale din Maramureș. Una dintre femei este preoteasa din Strâmtura, iar cea mică, încă somnoroasă, este fiica ei.

m

Sunt bucuroase că locul lor are vizibilitate atât de bună. Mama, cu fetița atârnată de gâtul ei, spune că a venit pentru a-l vedea pe Papa și pentru slujba de beatificare a episcopilor martiri care și-au pierdut viața în temnițele comuniste.

”Am pornit azi-noapte, pe la 11 şi ceva spre Blaj. Suntem bucuroase că am ajuns aici. Am venit în primul rând pentru întâlnirea cu Papa şi apoi pentru beatificarea celor şapte episcopi martiri, care, pentru biserica noastră greco-catolică, sunt foarte importanţi. Suntem foarte încântaţi şi emoţionaţi să vedem cum va fi totul”, spune femeia.

b

Pe culoarele formate din garduri, organizatorii îi orientează pe oameni care, treptat, încep să își ocupe locurile în sectoarele în care au bilete. Agenții de securitate care sunt peste tot, alături de polițiști, pompieri și voluntari, reprezintă structura organizatorică în jurul căreia marea întâlnire cu Papa Francisc capătă o formă clară.

blaj

Pelerinii încântați, își ocupă locurile cât mai aproape de garduri. Unii scot mâncarea sau sticla de cafea și se servesc unii pe alții.

”Avem emoţii, abia aşteptăm întâlnirea şi suntem încântaţi. Am plecat de la 12.00 ca să fim cât mai aproape de Papa”, spune un bărbat din Maramureş.

Deocamdată, pe spațiile largi ale câmpiei, oamenii par puțini, dar în scurt timp, toate sectoarele vor fi pline. 50.000 de oameni se vor afla pe Câmpia Libertății și mulți alții pe străzile orașului și în Piața 1848.

Dintre aceștia, pe scaunele aduse de organizatori vor sta 7.000 dintre ei. Alții și-au adus propriile scaune pliante, iar organizatorii le-au permis accesul cu ele în zonă.

blaj

Sfântul părinte este așteptat pe Câmpia Libertății în jurul orei 10.35 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea celor șapte episcopi martiri. La ora 15.40 va merge într-o comunitate de romi a orașului, după care va pleca spre Sibiu.

Duminică, 2 iunie 2019

10:35 – Sosire la Câmpia Libertății din Blaj

10:45 – Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici, Câmpia Libertății din Blaj

  • Omilia Sanctității Sale; „Regina Coeli”

15:40 – Întâlnire cu comunitatea romă din Blaj

  • Salut al Sanctității Sale

17:00 – Sosirea la Aeroportul Internațional din Sibiu

17:20 – Ceremonia oficială a plecării

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax