Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mircea Hava, discurs în Parlamentul European. ”La un euro contribuție, se întorc în țările noastre 9 euro”

Publicat

Fostul primar al municpiului Alba Iulia, Mircea Hava, în prezent europarlamentar, a susținut miercuri un discurs în Parlamentul European.

Acesta a vorbit despre Cadrul Financiar Multianual (CFM) și a spus că la fiecare un euro cu care contribuie țările europene la bugetul propus de Comisie, în țările membre se întorc din Piața Unică Europeană, 9 euro.

Acesta le-a cerut colegilor să voteze cât mai rapid și mai simplificat bugetul viitorului CFM. 

Principalele declarații ale lui Mircea Hava: 

  • Uniunea Europeană are nevoie de acces la banii din bugetul viitorului Cadru Financiar Multianual. Cât mai repede, cât mai predictibil și simplificat.
  • Pentru Uniunea Europeană, CFM-ul este oglinda unei investiții recuperată repede și, cel mai important, care aduce profit, beneficii socio-economice și de mediu.
  • 130 miliarde de euro anual este suma cu care statele contribuie la bugetul propus de Comisia Europeană pentru viitoarea perioadă de programare.
  • Conform aceleași instituții, mai bine de 923 de miliarde de euro se întorc în statele membre din Piața Unică Europeană.
  • Un raport fantastic de bun! Este de vorba de faptul că la un 1 euro investit, se reîntorc 9 euro în țările noastre.
  • Cifre din sursele Comisiei arată că Belgia la 4,36 miliarde euro contribuție, va recupera 56,49 miliarde de euro, Olanda va contribui cu 6,85 miliarde euro și va recupera 84 miliarde de euro, Austria va cotiza 3,84 miliarde de euro și va reîntoarce 35,61 de miliarde de euro, Germania va contribui cu 35,61 miliarde euro și va câștiga 208,02 miliarde de Euro, Finlanda va contribui cu 2,22 miliarde de euro și va încasa 13,2 miliarde de euro. Țara mea, România, va contribui cu 2,41 miliarde de euro și va câștiga 16,59 miliarde de euro.
  • Vrem Pact Ecologic? Vrem banii Băncii Europene de Investiții în proiecte de energie curată? Vrem bani investiți în decarbonificarea industriilor? Vrem Europa superputere digitală? Atunci, haideți să aprobăm cât mai repede CFM-ul! De aici pornește totul! De la acordul politic asumat rapid!
  • În numele milioanelor de români dar și a fraților noștri europeni, vă cer să gândim în spiritul unității, solidarității și a unui viitor care să ofere garanții de dezvoltare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax