Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Primul zbor al unui tânăr pilot din județul Alba, pe o aeronavă militară. Andrei Klett: ”Mi-a depășit toate așteptările”

Publicat

Ministerul Apărării Naționale l-a prezentat pe Andrei Klett, un tânăr pilot din Sebeș, județul Alba, în timpul unor simulări de pregătire cu aeronava IAR-99 Standard, iar apoi în timpul primului său zbor. 

Andrei a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia și apoi a învățat la Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă”. În prezent este pilot la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. 

„Unul din elementele principale pentru a deveni pilot este activitatea de simulare a zborului pe aeronava IAR-99 Standard și pe IAR-99 Șoim. După primul zbor pe aeronava IAR-99 Standard, pot să spun că toate așteptările mi-au fost depășite” – sublocotenent Andrei Klett.

La Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic absolvenții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” de la Brașov se instruiesc în vederea obținerii brevetului de pilot militar.
Felicitări și cer senin!” au scris pe contul de Facebook al instituției, reprezentanții MApN.

IAR-99 Standard și IAR-99 Șoim sunt avioane românești de antrenament, capabile să asigure misiuni de atac la sol (CAS – close air support) precum și misiuni de recunoaștere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax