Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prin pensionare Poliția a pierdut foarte mulți oameni cu experiență. Declarația președintelui CNP Alba, Ilie Ilea

Publicat

O problemă care a aparut în ultimii ani, în rândul Inspectoratelor de Poliție, este pensionarea polițiștilor cu experiență. Afirmația a fost făcută de președintele organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor Alba, Ilie Ioan Ilea. 

Corpul Național al Polițiștilor a organizat o conferință de presă, marți, 19 martie, cu ocazia a 20 de ani de la înființarea structurii. 

Ilea a fost întrebat de alba24.ro, cum vede schimbările din ultimii ani, din rândurile poliției.

Acesta a pus accentul pe pensionări. Mai exact pe pensionările polițiștilor cu experiență.


”Pot să afirm că au apărut foarte multe schimbări, nu toate în beneficiul poliției, sau în beneficiul societății. Foarte multe tranformări, foarte multe modificări la acte normative.

Foarte mulți colegi cu experiență au părăsit sistemul, s-au pensionat, datorită facitilăților financiare care au fost acordate la pensie. Aici a pierdut poliția oameni cu experiență.

Acum vreo 8, 9 ani când a apărut această lege, mulți colegi au vrut să se pensionseze, care au avut dreptul să se pensioneze. Eu consider că ei încă mai puteau la un 52, 50, 49, 55 de ani puteau încă mai mai primeze cu succes. Atunci și cei care veneau din spate aveau tot timpul un exemplu de urmat.

Părerea mea este că poliția a pierdut oameni cu experiență. Dar această meserie se poate învăța Cei care sunt mai tineri pot să învețe. La fel cei care ies din școală tot timpul să aibă în față pe cineva ca un exemplu”, a afirmat Ilea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. CHR

    marți, 19.03.2024 at 20:10

    S-A GASIT SOARECELE DE BIROU PLIMBATOR DE HARTII, CARE A STAT VARA LA RACOARE SI IARNA LA CALDURICA SA SPUNA CA POLITISTII DIN OPERATIV, MAI ALES CEI DE LA POSTURI, OP SI RUTIERA, CARE AU ACTIVAT TOATA CARIERA IN TEREN INDIFERENT DE PERICOLE, ANOTIMPURI SI TEMPERATURI ETC. PUTEAU SA MAI RAMANA IN SISTEM PANA LA 55 DE ANI.

  2. pilu

    marți, 19.03.2024 at 21:09

    CHR
    Dar cei care lucrează pe şantier, indiferent de condiţii de ce ies la pensie la 65 de ani. Şi uite aşa o gândire obtuză care are treabă cu şoarecii, s-a trezit după somnul de înfrumuseţare să se bage în seamă, în loc să caşte sănătos. La muncă, că-i destulă şi pentru toţi.

  3. Fane

    miercuri, 20.03.2024 at 07:55

    In Ungaria varsta standard de pensionare la militari este asimilata sitemului pentru civili, respectiv 65 ani varsta standard de pensionare si 60 ani varsta minima de trecere in rezerva. Cu o vechime minima de serviciu activ de 30 ani se pot pensiona la 60 ani.
    Daca s-ar modifica legea anormala, ar ramane experienta in sistem.

  4. Magda

    miercuri, 20.03.2024 at 10:51

    PILU … cei de pe santiere atat au invatat. Au avut sarbatori religiosde, legale,duminici librre. Au dormit noptile. Nu au fost 24 din 24 disponibili de a se prezenta la post in caz de evenimente. Nu au stat in fata oricarui nenorocit, in ploaie,vant,ger…in teren. Familiile celor mentionati de tine nu siau pupat tatal, sotul,fiul de cate ori a plecat acesta la munca , ei ramanand cu inima stransa nestiind ce dobitoc ii poate scurta viata. Si cate nu ar mai fi de spus. Asa ca stai jos, ia o bere in mana, râgâie de doua ori, mai baga o tigata, o flegma, o suduiala, mai stai la umbra un pic si taci!!!

  5. pilu

    miercuri, 20.03.2024 at 11:20

    MAGDA
    Miliţian frustrat ! Şi povestitor bun. Atât.

  6. Magda

    miercuri, 20.03.2024 at 11:30

    PIILU nici pe aproape. Dar se vede frustrarea din tine daca doar asta ai de zis :)) . O zi buna.

  7. Pamfil

    vineri, 22.03.2024 at 12:25

    Avand experienta pentru c-au fost „intotdeauna la datorie, departe de cei dragi” propun sa fie trimisi in prima linie in cazul ca izbucneste razboiul.
    Patria „pe care o vor servi si de data aceasta cu abnegatie” le va fi vesnic recunoscatoare.
    e stresant sa lucri mana-n mana cu interlopii si hotii din politica, cu hainele, cazarea si mancarea platita de stat. de aia trebe sa fii tanar pensionar militian! cu pensie speciala, la care au contribuit toti fraierii ce ies la 70 de ani la pensie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax