Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Principele Nicolae și-a boteazat fiul la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Copilul poartă numele regelui Mihai

Publicat

Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria își botează fiul, Mihai, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți invitați din țară și din străinătate.

”Este un moment de mare bucurie, este un moment foarte important din viața fiului nostru. Este foarte important să ținem legătura cu istoria și bineînțeles cu familia. Numele Mihai este un nume de suflet, bineînțeles în amintirea bunicului meu.

De asemenea, e numele unui mare sfânt, și asta a fost important pentru noi. Și eu sunt Mihai, am un văr Mihai, este un nume de familie, deci nu este doar numele regelui”, a declarat principele Nicolae, la intrarea în Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

La eveniment nu participă reprezentanți ai Casei Regale. Sunt prezenți prieteni apropiați ai familiei, inclusiv descendenți ai unor familii vechi din România – Brătianu, Cantacuzino, Ghica.

Mihai s-a născut în 15 aprilie 2022, la București. Strănepotul Regelui Mihai a venit pe lume la ora 2.00 dimineața. Acesta mai are o soră, Maria-Alexandra, născută în 7 noiembrie 2020.

Ceremonia religioasă de la Catedrala Încoronării este urmată de o recepție.

Fostul prinicipe Nicolae și soția sa, Alina-Maria, sunt căsătoriți din 2018.

Nicholas Medforth-Mills a primit titlul de principe al României în ziua în care a împlinit 25 de ani. În 2015, la 1 august, i-a fost retras titlul și a fost exclus din linia de succesiune a tronului.

Prințul Nicolae era al treilea moștenitor al tronului, după Principesa Margareta și Principesa Elena (mama sa).

Printre oaspeţii invitații şi de peste hotare, au fost şi reprezentanţi ai unor vechi familii romanesti, Cantacuzino și Ghica.

Petrecerea s-a ținut la hotelul Medieval din Alba Iulia

Petrecerea s-a ținut la restaurantul hotelului Medieval aflat în inima cetății Alba Iulia.

Sala regală a fost aranjată cu flori în nuanțe de albastru, iar meniul a fost s-a bazat pe preparate tradiționale. La aperitiv, caș proaspăt din zonă, gustări cu slănină de Mangalița, brânză de burduf şi telemea de Sibiu, iar la felul principal, mușchi de vită cu sos brun și sarmale cu mămăligă.

Dulciurile au fost simple: prăjitura cu mere şi coşuleţe cu dulceaţa şi spumă de nucă.

Hotelul are şi el o însemnătate aparte.

Potrivit stirileprotv.ro Emanuel Drăgușin, responsabilul complexului arhitectural, spune că clădirea veche de 300 de ani și are o legătură cu Casa Regală a României. ”Atunci când a fost deschisă această sală, primul care a luat masa aici a fost Regele Mihai și soția Ana”.

Nepotul regelui Mihai mai are o fetiță, Iris Anna, de 6 ani, care locuiește în Brașov, alături de mama ei. Copila a fost recunoscută oficial în primăvara anului 2019.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dilema

    sâmbătă, 18.06.2022 at 17:49

    Daca le canta si Salam, atunci,da,sindrofie ! Altfel, campanie de care romanilor, le e cam lehamite,!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax