Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO – ”Produs în Alba”: Producătorii locali de alimente pot obține finanțări de 150.000 de euro, de la UE pentru promovare


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE1MG8sMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

”Un produs se vinde dacă este promovat” au fost cuvintele lui Călin Mătieș, deținătorul brandului ”Pita de Sântimbru” la o întâlnire cu producătorii de produse alimentare din județul Alba, într-o sala de ședințe a Consiliului Județean. 

Mai mulți producători locali de produse alimentare s-au întâlnit joi, 20 februarie și au discutat despre o oportunitate pentru promovarea afacerilor: bani de la UE. 

”Produs în Alba” un brand ce poate deveni realitate cu ajutorul Uniunii Europene. Producătorii locali de produse alimentare din Alba, pot beneficia de subvenții din partea UE, de până la 150.000 de euro pentru promovarea afacerii și implicit a produselor pe care le obțin. 

Mai exact, vor fi create scheme de calitate, la care producătorii locali să adere, iar în acest fel pot obține finanțarea din partea UE.

În principal cei mai câștigați sunt producătorii mai mici care până acum nu au avut veniturile să își promoveze afacerea. 

” (…) pe scheme de calitate putem să creăm scheme de calitate locale, deci putem să creăm Produs în Alba. Marți am primit telefon de la secretarul de stat că Produs de Cluj era deja la Ministerul Agriculturii și mă salutau că ei deja cred că încearcă să își facă un produs de calitate, o schemă de calitate. â

Am putea și noi Alba să creăm o schemă de calitate în care să fie asociațiile, să fie Consiliul Județean, să creăm tot ce e produs nu neapărat produs tradițional, ci tot ce e produs în Alba ca produs alimentar sau produs agricol să poată fi promovat cu bani europeni doar punând fiecare niște criterii. 

Ne întâlnim de multe ori și vedem că există turiști care vor să facă degustări, ne găsesc doar pe unii dintre noi care am fost mai vizibili, dar pe ceilalți nu. 

Sunt turiști în fiecare an care vor să învețe să facă pâine și plătesc o taxă că să îi las două ore să facă pâine, dar nu găsesc pe nimeni. Cu siguranță care a fost mai vizibil, turiștii nu îi găsesc pe alți colegi, care sunt la fel de buni ca mine sau chiar mai buni dar pe ei nu îi găsesc că nu sunt vizibili. 

Un produs se vinde dacă este promovat, dacă nu poate să fie cel mai bun, nu reușim să îl vindem” a declarat Călin Mătieș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate