Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Profesorul din Oradea care și-a îndemnat elevii să nu poarte măști s-a ales cu o plângere penală

Publicat

Un profesor din Oradea, care și-a îndemnat elevii să nu poarte mască de protecție, a fost sancționat pentru că nu a purtat masca de protecție în spații publice închise/la locul de muncă. Totodată, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

În total doi profesori din Oradea sunt cercetaţi disciplinar şi vor fi reclamaţi de Inspectoratul Şcolar procurorilor, potrivit ebihoreanul.ro pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce şi-au îndemnat elevii să nu poarte măşti de protecţie.

Un profesor de lupte de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Nelu Pop, s-a filmat în clasă, în timp ce şi el, şi elevii săi de clasa a XI-a purtau măşti de clovn, ca o formă de protest faţă de faptul că în şcoală stau ca „animăluţele în ţarc”.

Înregistrarea video a fost postată marţi pe contul de Facebook al profesorului, care spune că protestează astfel pentru că „Guvernul ne obligă să purtăm măşti, ne determină să ne comportăm şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc”.

Geplaatst door Nelu Sandu Pop op Dinsdag 22 september 2020

„Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru, care nu au voie să părăsească ţarcul, au doar cinci minute de pauză, n-au voie să-şi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer tot aşa pe rând, îşi dă masca jos şi se duc la geam să respire”, spune profesorul, în timp ce se filmează pe el şi pe elevi.

Toţi au feţele acoperite, fără a fi clar dacă poartă măşti de protecţie, aşa cum sunt obligaţi. La un moment dat, însă, Pop îşi dă jos masca de clovn şi se vede că poartă o mască de protecţie sub bărbie, aşadar încalcă regulile din unităţile de învăţământ pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19, care spun că masca trebuie purtată în aşa fel încât să acopere nasul şi gura.

Profesorul îi întreabă pe elevi cum li se pare „regimul ăsta în care ne aflăm”, dar un singur adolescent răspunde: „Absurd”.

„Fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc, asta vrea şi asta ne cere (sic!) cei care ne conduc, asta ne cer guvernanţii şi asta vrea Ministerul, să stăm supuşi, asta se cere de la noi, să nu facem absolut nimic, să stăm precum animăluţele în ţarc”, a mai spus Pop.

Inspectorul şcolar general Virgil Blage a declarat, miercuri, că profesorul este cercetat disciplinar de o comisie formată în Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” şi azi este aşteptat la IŞJ Bihor, pentru discuţii. În plus, va fi reclamat procurorilor, la fel ca o altă profesoară din Oradea.

„Mai avem un caz, cu o profesoară care instigă la nerespectarea regulilor, îşi trimite copiii la şcoală fără mască şi se laudă că la orele ei masca nu se poartă. Este cadru didactic la Şcoala Gimnazială Dacia şi a participat şi la protestul de sâmbătă (n.r. împotriva purtării măştilor în şcoli). Pentru ambii profesorii, măsurile luate sunt similare: la nivelul şcolii, se constituie comisii de cercetare disciplinară, iar noi, din Inspectoratul Şcolar, azi vom depune plângere penală pe numele lor pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Blage, pentru BIHOREANUL.

Sursă: ebihoreanul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax