Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Programul IMM Invest a fost prelungit, cu includerea Agro Invest pentru fermieri. Care este plafonul

Publicat

Prelungirea programului IMM Invest pentru 2021, care include şi subprogramul Agro Invest destinat fermierilor, cu un plafon de un miliard de lei, a fost aprobată miercuri de Guvern.

„În şedinţa de guvern de astăzi a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include şi programul Agro Invest destinat fermierilor.

Anul trecut, când am implementat IMM Invest, au fost mai multe probleme şi am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei.

Înţeleg că suma este aproape solicitată deja şi, dacă este un program de succes, aşa cum este şi IMM Invest, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit ordonanței adoptate, în Programul Agro IMM Invest, ”grantul acordat întreprinderilor mici şi mijlocii, întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, precum și fermierilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar include și o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanțării garantate, cu condiția încadrării în:

  • plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii
  • 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole
  • 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar”.

Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST constă în acordarea de garanţii de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program care solicită finantare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții, susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

surse: Agerpres, sgg.gov.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax