Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Proiect pentru combaterea bullying-ului la Alba Iulia: Pașii pe care să îi urmeze un elev care cade victimă fenomenului

Publicat

Un proiect împotriva bullying-ului din școli a fost lansat la Alba Iulia. Este un prim pas făcut între o asociere de școli și mediul privat prin care se dorește combaterea fenomenului care ia amploare de la an la an în unitățile școlare. 

Prima unitate școlară în care s-a implementat proiectul este școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia. De asemenea, școala numărul 7 este unitatea școlară care a inițiat proiectul. 

În primul rând fenomenul de bully-ing este înțeles de cele mai multe ori inexact atât de profesori dar și de părinți. Bullyingul se referă în primul rând la agresiunea verbală și emoțională dintre elevi.

Câteva cuvinte care au o tentă jignitoare de la un elev către un alt elev, pot fi foarte nocive pentru victimă. De cele mai multe ori bullyingul are legătură cu fizicul victimei, stare materială a parinților, mediul social din care vine sau chiar hainele pe care le poartă.

Ideea proiectului a venit din partea psihoterapeutei Bianca Elena Matei și Cristian Matei, care prin proiectul lor Moving Mountains se implică activ în combaterea fenomenului.

În primă fază aceștia au realizat o serie de panouri informative, panouri care au fost amplasate pe gardurile Școlii ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Panourile au fost realizate de Cristian Matei și Florin Miclea, foși elei ai Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Panourile au fost realizate după o cercetare făcută de Bianca Matei asupra fenomenului.

Proiectul va continua pe viitor cu o serie de activități realizate de elevii Liceului de Arte din Alba Iulia, în care vor fi coptați și cei de la școala Numărul 7.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax