Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Protest al iubitorilor de animale la Alba Iulia, împotriva sentinței primite de un bărbat care a ucis o cățelușă cu mașina

Publicat

Mai mulți iubitori de animale din țară vor protesta miercuri, în fața Curții de Apel Alba Iulia, în urma unei decizii a Judecătoriei Deva.

Este vorba despre un proces în care un bărbat a fost condamnat la amendă penală cu amânare, după ce cu bună intenție a omorât o cățelușă.

Mai exact a lovit-o cu mașina în timp ce cățelușa alerga pe lânga casa stăpânilor. 

Fapta s-a petrecut în data de 28 mai 2020, în localitatea Mintia, din Hunedoara. Un proces a avut loc la Judecătoria Deva, o primă sentință a fost dată 2 noiembrie 2021, iar acum bărbatul condamnat a făcut apel la decizia magistraților din Deva.

Acesta a fost condamnat la o amendă penală de 2.400 de lei pentru uciderea animalelor cu intenție, fără drept, însă cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. De asemenea, a mai fost obligat la plata a 5000 de lei cu titlul de daune morale și 1.551,78 lei – daune materiale.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței ”în data de 28.05.2020, în timp ce conducea autoturismul marca Peugeot a acroșat frontal, cu intenție, câinele aparținând persoanei vătămate Doina florica, aflat pe o pășune la aproximativ 1,5 m de partea carosabilă, situată pe strada Izvorului din Mintia, județul Hunedoara determinând decesul acestuia, întrunește condițiile de tipicitate obiectivă și subiectivă ale infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, se asrată în motivarea instanței.

Degeaba unul dintre stăpânii animalelor a încercat să o resusciteze pe cățelușa Rosa, însă fără succes.

După decesul cățelușei, fiica familiei a fost grav afectată și a avut nevoie de consiliere și îngrijiri medicale.

Protest în fața Curții de Apel Alba Iulia

Asociația Toto&Pufi, o asociație a iubitorilor de animale, anunță că miercuri 12 ianuarie vor protesta în fața Curții de Apel Alba Iulia. Aceștia vor să își arate susținerea față de familia cățelușei ucise, dar și indignarea de faptul că bărbatul condamnat face apel la o decizie blândă a judecătorilor din Deva.

Reprezentații asociației au declarat pentru alba24.ro că vor fi prezenți în fața Curții de Apel Alba Iulia, de la ora 8.00 și îi invită și pe iubitorii de animale din oraș la acțiunea civică pe care o vor avea.

Oare o amendã de 2400 lei previne alte fapte de cruzime? Oare un om care ucide un suflet intenționat și apoi face apel pentru amenda primită, mai are loc într-o societate civilizată?
Rosa avea 7 ani și a fost călcată cu mașina intenționat. A fost strivită, coastele fracturate i-au străpuns inima și splina. Un suflet minunat a plecat la cer și o familie a rămas traumatizată. Haideți să facem dreptate în acest caz!
Avem nevoie de voluntari miercuri dimineața, în fața Curții de Apel Alba Iulia!” au scris aceștia pe Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax