Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PROTEST al localnicilor din comuna Horea, în fața Prefecturi Alba. „S-a FURAT aproape un sat”

Publicat

Mai mulți locuitori din comuna Horea au protestat, joi dimineața, în fața Prefecturii Alba. Aceștia spun că, după noua cadastrare, nu mai sunt proprietari pe terenurile de sub casele moștenite. Oamenii acuză Primăria și Oficiul de Cadastru Alba pentru situația creată și susțin că intabulările s-au făcut din birou. În această situație s-ar afla aproximativ 360 de hectare de teren, ce cuprind grădini, pășuni și păduri. Localnicii cer intervenția autorităților și demararea unei anchete a Procuraturii.

„Directorul Retegan cu primarul nu mai găsesc 360 de hectare de teren din composesoratul comunei. Nu a pus bornă pentru a nu ști cetățenii. Noi acum am descoperit, de un an jumătate. CF-ul din 2008 e pus peste titlul nostru de proprietate. Noi le folosim, terenurile, dar e întabulat pe ei”, au explicat oamenii.

Protestatarii spun că în comuna Horea, prin hotărâri ale Consiliu Local, s-au luat terenuri și case.

„În urmă cu câțiva ani a venit o firmă care ne-a promis că ne face noile întabulări. Au venit, dar nu au ieșit în teren. Întabulările s-au făcut din Primărie sau din birou. Anul trecut, în luna martie, ni s-au adus noile CF-uri pe care suntem posesori, 3 ani de zile, după care intrăm în proprietate. Sunt foarte mari probleme. 90% din persoane au probleme. În situația mea, mi-au luat unde am titlu de proprietate și au trecut pe composesorat”, a spus Marin Neag, unul dintre localnici.

Localnicii spun că au încercat să apeleze și la deputatul Corneliu Olar, însă fără succes.

„Anul trecut am mers, un grup de 15-20 persoane, la domnul deputat Corneliu Olar, să ne dea niște lămuriri, să vedem ce putem face. Drept replică ne-a spus: <V-a luat cineva terenul?> Da domnule, terenul e acolo, dar terenul nu mai e al meu. Nu suntem proprietari în extrasul de CF”, a spus unul dintre localnici.

Oamenii susțin că au fost mințiți de reprezentanții Primăriei și cei ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba.

„De la cadastru, altă promisiune. Că vin în data de 6 noiembrie 2017, că vor veni la rectificări, să ne rezolve problemele. Nu a venit nimeni. (…) Au coborât oamenii de pe dealuri și nu a venit nimeni. Când am mers la Primărie au zis că nu mai vine nimeni (…) Din Primărie ne-au spus că <dacă nu vă ogoiți (n.r. potoliți) vă mai luăm încă, v-am luat prea puțin teren>. La Primărie au spus <noi avem bani, că are statul bani să se judece cu voi, noi avem bani în Primărie să ne luptăm cu voi în tribunale>, a explicat un cetățean.

„Întabulările s-au făcut din birou. S-a lucrat numai pentru Primărie. Cum e posibil să dispară o proprietate unde acolo o fost o casă. (…) Cheltuim zeci de milioane bani vechi să ne recuperăm proprietățile moștenite. După întabularea care s-a făcut, dacă se analizează hectar cu hectar, s-a furat un stat. Un sat nu-l mai avem”, a mai spus unul dintre cetățeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Alter Ego

    joi, 31.05.2018 at 15:46

    Corneliu Olar – cel mai mare mafiot al zilelor moderne !

    Drumul din comuna Horea este sub orice critica, cum sa primesti fonduri europene si sa acoperi gropile cu pamant in secolul 21 ?! RUSINE !

  2. Chitu Mihail-Eugen

    vineri, 01.06.2018 at 18:33

    Ce pretentii putem avea cand legislatia o face un Parlament ILEGAL, IMORAL, Nelegitim si NECONSTITUTIONAL ! Si toate astea dupa ce din 2012 ERA IMPERIOS NECESAR SA FIE PUS IN APLICARE VERDICTUL DAR DE POPORUL ROMANIEI LA REFERENDUMUL DIN 2009, cand 95% din cei 85% de alegatori au VOTAT pentru un Parlament Unicameral si nu numar de maximum 300 de Parlamentari. Ne punandu-se in aplicare acestea Parlamentul este in afara LEGII caci in niciun STAT DEMOCRATIC din INTREAGA LUME nu se trece de vointa POPULARA . Mai ales cand PARLAMENTARII ROMANESTI aratandu-si „politic’ muscii si-au facut toate nevoile (kk, pipi, etc) pe VOINTA poporului tarii noastre, marind numaraul de Parlamentari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax