Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest al șoferilor de camioane, între Sebeș și Veștem, din cauza impozitării diurnelor. Se circulă cu viteză redusă

Publicat

YouTube video

Protest al șoferilor de camioane, între Sebeș și Veștem, din cauza impozitării diurnelor. Zeci de TIR-uri circulă vineri cu viteză pe autostrada A1 și pe DN1.

Protestul de vineri a început la Sebeș. Aproximativ 40 de camioane au pornit pe A1 către Sibiu, urmând ca apoi să intre pe DN1, iar la sensul giratoriu de la Veștem să se întoarcă spre Sebeș, potrivit ziarului Ora de Sibiu.

Viteza cu care circulă nu depășește 50 de kilometri la oră.

Aceeași formă de protest au ales-o și la mijlocul lunii iunie, când cerințele au fost aceleași:

”În centrul revendicărilor amnistia fiscală în cazul controalelor fiscale făcute de ANAF pe reîncadrarea diurnei șoferilor ca venit de natură salarială.

Sunt vizate controalele deja finalizate, cele în curs, precum și orice control viitor pe tema reîncadrării diurnelor ca venit de natură salarială care vizează perioada 2015-2021”, declarau organizatorii.

Grupul de lucru format la nivelul Ministerului Finanțelor pentru rezolvarea problemelor legate de reîncadrarea diurnelor ca venit salarial a ajuns la ultima etapă – concluziile.

Reprezentanții transportatorilor au venit cu solicitări precise: păstrarea legislației în forma actuală, amnistie fiscală, pentru a stopa valul de controale pe tema diurnelor, consfințirea dreptului șoferilor de internațional de a primi aceste indemnizații deductibile pentru firmă și, ulterior, deschiderea unor negocieri pentru eventuale schimbări pentru viitor, dacă părțile implicate ar solicita acest lucru.

Amnistia a fost scoasă din discuții, autoritățile prezente în grupul de lucru considerând că o asemenea măsură nu poate fi decisă decât la un nivel mai înalt – conducerea Ministerului Finanțelor. Însă, în mod evident, șansele ca această măsură să fie acceptată sunt mici. Cel puțin așa a reieșit din comentariile reprezentanților Ministerului Finanțelor.

În aceste condiții, firmele deja controlate și care au primit decizia de reîncadrare a diurnelor au la dispoziție doar calea justiției.

Video: Ora de Sibiu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Padurea

    vineri, 17.09.2021 at 15:21

    Intai ar trebui controlate la sange toate camioanele care transporta busteni si pe strazile din Sebes ! Cele mai multe nu au documente si transporta un tonaj cu mult peste cat este permis. Nu ii controleaza nimeni – politie, isctr, primarie, etc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax