Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest al taximetriștilor din Alba Iulia, împotriva aplicațiilor de ride-sharing gen Uber și Bold. Apel către autorități

Publicat

Taximetriștii din Alba Iulia protestează împotriva firmelor de transport alternativ și ride sharing, precum Uber sau Bolt. 

Protestul începe marți, 20 iunie de la ora 11.00. Peste 50 de mașini de taxi vor merge într-un marș de protest pe principalele străzi din Alba Iulia, pentru a atrage atenția la ceea ce ei numesc ”concurență neloială a companiilor de transport alternativ”.

Rareș Chiorean, administrator al unei firme de taxi din oraș a prezentat doleanțele taximetriștilor.

Protestatarii au spus că scopul lor nu este a îngreuna circulația rutieră în oraș ci de a trage un semnal de alarmă față de modul în care firmele de ride-sharing activează pe piață.

Mai exact aceștia spun că nu se vor opri în trafic pentru a bloca circulația.

Traseul pe care aceștia vor merge este urmărtorul: Strada Crișan – Casa de cultură a Sindicatelor – Bulevarul 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Horea – Calea Moților – Primăria Alba Iulia – Strada Ardealului – Piața Iuliu Maniu – Strada I.C. Brătianu – Instituția Prefectului Județului Alba – Bulevardul Ferdinand 1 – Strada Tache Ionescu – Bulevardul Încoronării – Autoritatea Rutieră Română.

Vor parcurge de două ori traseul cu oprire la sediul ARR.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții taximetrișilor din Alba Iulia anunță că acțiunea taximetriștilor din oraș se înscrie în cadrul unui protest național anunțat pentru săptămâna viitoare, în data de 20 iunie.

Ce solicită taximetriștii din Alba Iulia

Printre solicitările taximetriștilor din Municipiul Alba Iulia figurează și eliminarea transportului alternativ, dar și respectarea OUG 49/2019, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, act normativ ce reglementează transportul alternativ de persoane.

Revendicările șoferilor de taxi: 1. Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019

2. Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”.

Protestul din Alba Iulia va fi simultan cu acțiunile taximetriștilor desfășurate la nivel național și programate pentru marțea viitoare, începând cu ora 11:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. Pamfil

  marți, 20.06.2023 at 13:29

  Intr-o societate concurentiala sanatoasa, cine nu se adapteaza… piere.
  Inainte sa protestati fata de „concurenta” eu zic sa fiti pasageri cel putin odata cu una din companiile de ride-sharing. Sa intelegeti ce inseamna decenta, curatenia, bunul simt, punctualitatea si… transparenta. Cu alte cuvinte REGULI.

  Eu prefer sa fiu clientul lor pentru ca acolo vad exact in cat timp ajunge masina, cine e soferul, ce marca e masina si pot si schimba mesaje direct cu el. Nu exista „in 5-6 minute” si sa apara dupa 15 minute. NU pute in masinile lor. Cel mult e miros de odorizant. nu de tigara, nu de scrumiera fermentata si nici de transpiratie. Vara: Aer conditionat. Nu e mizerie, chiar daca unele masini sunt mai uzate. Fara manele sau orice-alta-mizerie-radio pusa la maxim dupa preferintele soferului. Sunt si fosti taximetristi soferi pe ride-sharing, oare de ce?
  Cat o fi corporatiile alea de corporatii, modelul lor de business face sa fie bine si pentru soferi dar mai ales pentru clientii finali.

  Voi de ce nu puteti oferi servicii la acelasi nivel?

 2. Uber

  marți, 20.06.2023 at 13:31

  O simpla intrebare – de cand este permis claxonatul in oras ?
  Politia ce pazeste ?

 3. Dan

  miercuri, 21.06.2023 at 00:36

  taxi mai lăsați la preț și nu mai veniți la lucru in slapi jegoșilor.

 4. Cornelia

  miercuri, 21.06.2023 at 18:51

  Nu aveti nici o sansa, doar daca treceti la alt nivel…adio taxi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax