Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) PROTEST: „Ce să fac, să mă omor?” Este întrebarea unui bărbat care şi-a pierdut casa după ce s-a împrumutat de la cămătari

Publicat

O persoană care se consideră victimă a cămătarilor protestează astăzi în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi a IPJ Alba, în încercarea de a obţine un răspuns din partea oamenilor legii în legătură cu plângerea pe care acesta a făcut-o în urmă cu o lună. Emil Terebeşiu susţine că s-a împrumutat cu suma de 5.000 de euro de la o familie din Miceşti, iar, din cauză că nu a avut cum să înapoieze banii, a rămas fără casă.

Problema lui Emil este similară cu a altor poate câteva sute de persoane care se îndatorează la cămătari fără a conştientiza ce li s-ar putea întâmpla. Acesta susţine că, dat fiind faptul că nu beneficia de bani pentru a-şi termina casa pe care o construia la Hăpria, a apelat la o familie din Miceşti pentru a-l împrumuta cu suma de 5.000 de euro, iar, în schimbul acestei sume, a trecut terenul pe care era casa pe numele cămătarilor. Ulterior, la finalizarea construcţiei, deoarece proprietari pe teren deveniseră cămătarii, casa a fost întăbulată pe numele acestora, iar Emil a rămas fără proprietate şi cu o datorie de 23.000 de euro pe care nu are de unde să o restituie (împrumutul de 5.000 de euro şi dobânda în valoare de 18.000 de euro).

Emil Terebeşiu susţine că a încercat să îi convingă pe cămătari să vândă respectiva casă, iar din suma primită să achite datoria, dar că aceştia refuză. Astăzi, acesta a primit autorizaţie de la Primărie să protesteze în faţa Parchetului şi a IPJ Alba, până la ora 14.30, iar dis de dimineaţă s-a prezentat cu pancarte în faţa instituţiilor.

„Am fost înşelat de o familie din Alba Iulia de la Miceşti, mai precis am împrumutat suma de 5.000 de euro, le-am cedat terenul, după care, la final, a trecut şi casa pe numele lor. În urma împrumutului, trebuie să le plătesc 18.000 de euro dobândă plus suma de 5.000 de euro cu care m-am împrumutat. Am făcut plângere la Parchet, aceştia au trimis la Poliţie şi de acolo nu se ia nici o măsură. Am fost la IGPR Bucureşti, care spun că procurorul de caz se ocupă de caz. Fac un protest pentru că procurorul de caz nici în momentul de faţă nu a luat nici o declaraţie cămătarilor şi e o lună de zile de când am dat eu declaraţie împreună cu martorul. Practic, eu am rămas în stradă din cauză că vor ei”, declară Emil.

Acesta recunoaşte că a încheiat contract de vânzare pe teren cu cămătarii şi automat casa, la finalizare, a fost întăbulată pe numele cămătarului, Ionel Constantin. Au trecut trei ani de atunci şi se pare că, în prezent, cămătarii cer 23.000 de euro pentru casa respectivă, bani pe care Emil nu are de unde să îi scoată.

Reprezentanţii IPJ Alba ne-au confirmat că, într-adevăr, bărbatul a depus o plângere la poliţie în urmă cu trei săptămâni, care a fost soluţionată şi trimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru confirmarea soluţiei. Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mirciu57

    vineri, 23.03.2012 at 11:30

    ti-ai facut-o singur cu mina ta!!!cine te-a pus sa-ti faci de lucru cu camatarii??acum degeaba mai urli la colt de strada ca nu te mai baga nimeni in seama!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax