Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO Protest cu huiduieli la deschiderea anului școlar la școala Avram Iancu din Alba Iulia. Direcțiunea, acuzată de discriminare

Publicat

Noul an școlar a început la una dintre cele mai bune școli din Alba Iulia cu un protest însoțit de huiduieli. Este vorba despre școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia. 

Protestul a fost făcut de părinții și elevii clasei a VII-a A, care acuză direcțiunea de discriminare. Aceștia au fost informați că elevii nu vor mai învăța în clasa în care au făcut ore în trecut. 

Mai exact părinții susțin că elevii vor fi nevoiți să se plimbe de la o clasă la alta (unde este una liberă) pentru a lua parte la ore. Mai pe scurt aceștia nu vor mai avea o sală de clasă a lor și vor schimba sălile în funcție de programul altor clase, susțin părinții.

În timpul ceremoniei de deschidere, mai mulți părinți au afișat un banner de mari dimensiuni, pe gardul unității de învățământ. Pe banner era scris mesajul: ”Fără discriminare, ne vrem clasa înapoi 7 A”.

Protest cu huiduieli la deschiderea anului școlar la școala Avram Iancu

De asemenea, părinții, dar și elevii au avut mai multe coli de hârtie pe care era scris un mesaj similar. Când reporterul alba24.ro a mers pentru a-i cere un punct de vedere directorului, acesta a spus că nu vrea să fie filmat, ci că va explica doar audio situația.

Protestul a avut loc pe toată durata ceremoniei de deschidere, iar după ce directorul Gabriel Bucur, a vorbit foarte scurt despre situația, acesta a fost huiduit.

Reporterul alba24.ro, prezent la deschiderea anului școlar a discutat cu un reprezentat al părinților. Este vorba despre Olga Achiroaie care a detaliat situația pentru alba24.ro.

Părinții elevilor acuză direcțiunea de discriminare

”Copiii noștri au fost discriminați și au fost înlocuiți cu alți copii din altă clasă. Iar ei vor face ore mutându-se din clasă în clasă, unde găsesc un loc liber în fiecare zi.

Adică fiecare oră pe care o au la școală, o vor face într-o altă clasă. Nu mai au clasă, nu mai au pauză, vor fi într-un du-te-vino continu.

De ce? Nu ni s-a spus am fost anunțați duminică, adică ieri, cu un telefon să ne liniștim, să nu protestăm și dacă nu ne convine, să ne mutăm copiii la o altă școală”, a declarat pentru alba24.ro, Olga Achiroaie, una dintre mamele unui elev din clasa a VII-a A.

Femeia a mai declarat pentru alba24.ro că părinții au vorbit cu directorul Bucur Gabriel. Aceasta a susținut că directorul le-ar fi spus că dacă nu ”le convine să se mute la altă școală”.

De asemenea, femeia a mai declarat că au fost făcute demersuri și la Inspectoratul Școlar Județean Alba, însă momentan fără rezultat.

Ce spune directorul școlii, Gabriel Bucur: Școala Avram Iancu ”o victimă a succesului”

Directorul Gabriel Bucur, a declarat pentru alba24.ro că decizia a fost luată din cauza faptului că în clasa respectivă învață un număr redus de elevi. Acesta a spus că este clasa cu cel mai mic număr de elevi din ciclul gimnazial, în afară de clasele a 7-a A.

Directorul a declarat că în urma unei decizii a Consiliului de Administrație, clasa va urma să practice ”varianta de fluturaș”.

”Adică acolo unde sunt orele de educație fizică sau alte ore unde se vor elibera sălile de clasă, clasa a VII-a A cu efectul repet cel mai redus din ciclul gimnazial să poată să intre, să încapă în spațiile respective”, a declarat Gabriel Bucur.

De asemenea acesta a mai spus că școala ”este o victimă a succesului”. Mai exact că fiind o școală de renume părinții și elevii se îndreaptă către unitatea de învățământ și din acest motiv este aglomerată.

”Cred că se poate face un învățământ de calitate, chiar dacă ei în pauză se mută dintr-o parte în alta, dintr-o sală de clasă în alta”, a mai declarat directorul școlii, Gabriel Bucur.

reporter teren: Alexandru Măzălu 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate