Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Protest de unul singur, în fața Prefecturii Alba. A stat în ploaie, pentru eroul naţional Avram Iancu

Publicat

YouTube video

Protest inedit în fața Prefecturii Alba. De unul singur, scriitorul Laurian Stănchescu s-a prezentat, joi, la ora 10.00, în fața instituției, pentru a trage un semnal autorităților din județ referitor la interzicerea amplasării statuii lui Avram Iancu pe aleea personalităților din Sibiu. În opinia sa, Centenarul Unirii nu poate exista fără memoria lui Avram Iancu și de la Alba Iulia se poate lua atitudine referitor la această problemă. 

„Eu consider că de 27 de ani toate simbolurile naționale românești sunt trecute în derizoriu și, mai mult decât atât, este o crimă culturală să ucizi identitatea unui popor. Noi trăim, sau fiecare națiune trăiește prin simbolurile sale, care sunt eroii și patrioții noștri, care au creat o identitate universală românească. Avram Iancu a fost interzis la Sibiu. Statuia lui nu poate fi pusă pe aleea personalităților din Sibiu. Pentru că îl declar erou național, era de datoria mea să iau atitudine. Mă aflu în fața Prefecturii pentru a atenționa autoritățile din Alba, eu consider că Alba Iulia este cetatea românismului, este o cetate pentru care s-a curs mult sânge de-a lungul istoriei și consider că autoritățile din Alba Iulia ar trebui să ia o atitudine fermă și clară pentru că Centenarul Unirii nu poate exista fără memoria sacră a lui Avram Iancu”, spune Laurian Stănchescu.

Scriitorul a spus că dorește ca autoritățile naționale să își asume identitatea cultural-istorică a României.

Legat de implicarea autorităților de la Alba Iulia, Laurian Stănchescu consideră că de aici există un cuvânt greu de spus și că, din punctul său de vedere, de 1 Decembrie, la Alba Iulia trebuia să fie prezent și președintele țării și cei care conduc Parlamentul, „pentru că nu poți să declari Ziua Națională a României într-un anonimat total”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Laurian Stănchescu

    joi, 30.11.2017 at 17:54

    Mulțumesc mult pentru susținerea unei Idei Naționale!
    Cu stimă, Laurian Stănchescu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax