Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PROTEST la Alba Iulia. În stradă, împotriva modificărilor la Codul Fiscal şi pentru justiţie

avatar

Publicat

„Marș pentru justiție. Nu vrem să fim o nație de hoți!” este numele ales pentru noul protest de la Alba Iulia. Oamenii au început să se adune în fața Prefecturii Alba, duminică, după ora 18.00.

UPDATE: În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marş pe străzi din oraş. Scandează lozinci anti-guvernamentale şi anti-PSD şi atrag atenţia cu sunete de vuvuzele. S-au strâns aproximativ 40 de persoane la protest.

În jurul orei 18.20, la protest participau aproximativ 20 de persoane.

“Nu suntem de acord cu legile justiţiei care o să se dea şi mai ales cu modificările Codului Fiscal, care ne afectează pe toţi”, a spus unul dintre protestatari.

“Cu ce să cresc salariile? Vor să arunce greutatea pe noi, angajatorii”, a spus alt participant la manifestare, despre posibile efecte ale modificărilor Codului Fiscal.

“Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, “PSD, ciuma roşie”, “Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta”, au scandat manifestanţii.

Proteste similare au fost duminică seara la Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Bistriţa, Piteşti, Galaţi, Iaşi Baia Mare şi Tulcea.

Manifestarea a fost anunţată pe reţeaua de socializare, în această săptămână.

“A fost adoptat prin OUG modificarea codului fiscal. Atât mediu privat și de stat o sa primească un salariu mai mic. Modificări făcute cu mai puțin de 2 luni, deși legea spune că nu ai voie să faci modificări legale, cu mai puțin de 6 luni, pentru a avea o predicție financiară. Piețele au reacționat, euro sare de 4.7 lei.
Pilonul II de pensii se naţionalizează, a scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7%
Legile justiției sunt în parlament, unde urmează să fie votare până la sfârșitul anului. Acestea o să distrugă independenţa sistemului de justiție, care o să devină o marionetă a guvernului”, au scris organizatorii, pe Facebook.

„Hoția nu e doar materială, hoția e și de suflete, de speranță, de viitor pentru copiii de astăzi. „Asta-i viața” a râs Iordache, cel cu OUG13 din iarnă, când, la fix doi ani de la Colectiv, membrii de vază ai pesedeului se întâlneau la o cârciumă să îl sărbătorescă pe Dragnea. Împotriva corupției materiale se pot da legi, mări pedepsele, împotriva alterării morale, a coruperii unui popor prin ducere la indiferență, resemnare și plecare în bejenie nu se pot da legi. O să ieșim iar 1000-2000 de persoane la acest marș. Tu, cel care citești și ești din București sau alt oraș mare, de ce nu ieși? De ce te-ai resemnat? Cetățeni model într-o țară stricată dar cu sentimentul că facem tot ce ține de noi atunci când totuși renunțăm pentru că „nu are rost, oricum nu se schimbă nimic.” (Aly Elsiddig). Din dorinta de solidarizare cu acest protest organizat de Coruptia Ucide în data de 8 în București, în Alba Iulia ieșim în strada în zilele 11-12 (noiembrie), din dorinta de a protesta legal! Mai devreme de 48 de ore de la declararea unui protest din păcate nu se poate”, transmit organizatorii manifestării.

În actualizare.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate