Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PROTEST la Alba Iulia. În stradă, împotriva modificărilor la Codul Fiscal şi pentru justiţie

Publicat


„Marș pentru justiție. Nu vrem să fim o nație de hoți!” este numele ales pentru noul protest de la Alba Iulia. Oamenii au început să se adune în fața Prefecturii Alba, duminică, după ora 18.00.

UPDATE: În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marş pe străzi din oraş. Scandează lozinci anti-guvernamentale şi anti-PSD şi atrag atenţia cu sunete de vuvuzele. S-au strâns aproximativ 40 de persoane la protest.

În jurul orei 18.20, la protest participau aproximativ 20 de persoane.

“Nu suntem de acord cu legile justiţiei care o să se dea şi mai ales cu modificările Codului Fiscal, care ne afectează pe toţi”, a spus unul dintre protestatari.

“Cu ce să cresc salariile? Vor să arunce greutatea pe noi, angajatorii”, a spus alt participant la manifestare, despre posibile efecte ale modificărilor Codului Fiscal.

“Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame”, “PSD, ciuma roşie”, “Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta”, au scandat manifestanţii.

Proteste similare au fost duminică seara la Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Bistriţa, Piteşti, Galaţi, Iaşi Baia Mare şi Tulcea.

Manifestarea a fost anunţată pe reţeaua de socializare, în această săptămână.

“A fost adoptat prin OUG modificarea codului fiscal. Atât mediu privat și de stat o sa primească un salariu mai mic. Modificări făcute cu mai puțin de 2 luni, deși legea spune că nu ai voie să faci modificări legale, cu mai puțin de 6 luni, pentru a avea o predicție financiară. Piețele au reacționat, euro sare de 4.7 lei.
Pilonul II de pensii se naţionalizează, a scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7%
Legile justiției sunt în parlament, unde urmează să fie votare până la sfârșitul anului. Acestea o să distrugă independenţa sistemului de justiție, care o să devină o marionetă a guvernului”, au scris organizatorii, pe Facebook.

„Hoția nu e doar materială, hoția e și de suflete, de speranță, de viitor pentru copiii de astăzi. „Asta-i viața” a râs Iordache, cel cu OUG13 din iarnă, când, la fix doi ani de la Colectiv, membrii de vază ai pesedeului se întâlneau la o cârciumă să îl sărbătorescă pe Dragnea. Împotriva corupției materiale se pot da legi, mări pedepsele, împotriva alterării morale, a coruperii unui popor prin ducere la indiferență, resemnare și plecare în bejenie nu se pot da legi. O să ieșim iar 1000-2000 de persoane la acest marș. Tu, cel care citești și ești din București sau alt oraș mare, de ce nu ieși? De ce te-ai resemnat? Cetățeni model într-o țară stricată dar cu sentimentul că facem tot ce ține de noi atunci când totuși renunțăm pentru că „nu are rost, oricum nu se schimbă nimic.” (Aly Elsiddig). Din dorinta de solidarizare cu acest protest organizat de Coruptia Ucide în data de 8 în București, în Alba Iulia ieșim în strada în zilele 11-12 (noiembrie), din dorinta de a protesta legal! Mai devreme de 48 de ore de la declararea unui protest din păcate nu se poate”, transmit organizatorii manifestării.

În actualizare.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis față-n față cu jurnaliști și politologi

Publicat

iohannis

Candidatul pentru încă un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis susține în aceste momente, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, din București, o dezbatere alături de mai mulți jurnaliști și politologi. Evenimentul este organizat Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Evenimentul organizat de președinte a început la 19.02 și a intrat practic peste conferința […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina intră în reparații. Primăria Alba Iulia pune la bătaie peste 500.000 de euro pentru lucrări de întreținere

Publicat

alba iulia

Primăria Alba Iulia caută firmă pentru execuția de lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Valoarea contractului este de peste 500.000 de euro și vizează reparații la Podul Unirii, reparații la elemente de lemn, elemente metalice, piese din bronz, componente artistice, zidărie și pavaje din piatră.  Primăria Alba Iulia a lansat marți, 19 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, singura ţară din Uniunea Europeană unde peste un sfert din populaţie are toaleta în curte

Publicat

Peste un sfert (27,7%) din populaţia României trăia, în 2018, într-o locuinţă care nu avea toaleta în interiorul casei, în scădere faţă de procentul de 29,7% înregistrat în 2017, însă de peste zece ori mai mare decât media de 2,1% înregistrată în 2018 la nivelul Uniunii Europene, arată datele publicate marţi de Eurostat, cu ocazia […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 500 de elevi din Alba au discutat cu polițiștii despre pericolul consumului de droguri și cyberbullying

Publicat

Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu, din 6 licee și școli gimnaziale din județul Alba, precum și cei care frecventează Palatul Copiilor din Alba Iulia au discutat cu polițiștii de la prevenire și cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri despre bullying și pericolul reprezentat de droguri. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate