Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Protest spontan al angajaților AJPIS Alba: ”Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”. Ce revendicări și nemulțumiri au

Publicat

Angajații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Alba au organizat un protest spontan, joi, 17 august, pe scările din fața sediului. 

Aceștia și-au manifestat dezacordul față de prevederile din vehiculata ordonanță privind reorganizarea instituțiilor statului.

Pe câteva foi scoase la imprimantă aceștia au avut o serie de mesaje: ”Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”.

De asemenea au mai avut o serie de mesaje precum: AJPIS = profesionalism, ore suplimentare, concedii neefectuate, plăți fără întârziere.


”Este o reacție a salariaților împotriva formei actului normativ care s-a propus de modificare a structurilor administrației publice din teritoriu”, a declarat liderul de sindicat Constantin Sura.

Programul cu publicul este oprit, pe durata protestului, timp de o oră.

Revendicarile angajaților

Hotararile privind reorganizarea institutiilor din subordinea Ministerului Muncii sa se ia dupa analize si studii adevarate privind munca angajatilor: normarea personalului in functie de volumul de activitate al institutiei – beneficiari vs. numar angajati.

Dialog social adevarat cand se iau masuri privind activitatea si drepturile angajatilor

Fara discriminari fata de institutii din alte ministere – privind salarizarea si conditiile de munca

Negocieri reale si proiectul privind noua lege a salarizarii sa fie transparent

Mentinerea locurilor de munca si angajari pe locurile vacante

STOP defaimarii personalului din Min Muncii – informarea corecta a opiniei publice privind munca si implicarea angajatilor din Min Muncii

Egalizarea salariilor angajatilor din subordinea Min. Muncii cu cele de la nivel central si includerea in noua Lege a salarizarii intr-o familie ocupationala fara discriminare.

Indexarea salariilor cu rata anuala a inflatiei

Cumul salariu/pensie fara exceptii – toti sau niciunul”

Ce salarii au angajații AJPIS Alba

Directorul executiv are un salariu brut de 9.980 lei, la care se adaugă un spor de 1453 lei, și o indemnizație lunară de 346 lei.

Un șef de serviciu are un salariu brut de 9.052 lei, un șef de birou 8.562 lei, un consilier juridic 7.062 lei.

De asemenea, un inspector primește o leafă lunară de 7.062 lei, sau un expert 6.853 lei lunar.

Pe lângă salariile de bază mai au și tichete de vacanță de 1.450 lei anual.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Popa marcel

    joi, 17.08.2023 at 11:49

    sa câștigi asa leafa și tot ești nemulțumit!Privatul va așteaptă cu bratele deschise ,dar acolo nu sunt sporuri si tichete.Ar trebui sa fiți plătiți după performanta nu după ore .În primarii mai nou sunt inspectori.

  2. Nelu

    joi, 17.08.2023 at 12:38

    Director executiv, numai sporul in conditii vatamatoare are cat pensia mea dupa 33 de ani de munca. Ce vatamare poate sa aiba el, sa nu-si prinda cumva degetele pe tastatura cand sta pe facebook? Indemnizatie de hrana, mancati si voi sandvisurile aduse de acasa. La privat cu voi, ce-o fi in primarii, consilii judetene, prefecturi. Asta nu-i reforma ce vrea sa faca Ciolacu, trebuie sa taie in carne vie, reducere cu cel putin 50% din angajati si din salarii cu 25%. Asa nu se poate.

  3. Ana

    joi, 17.08.2023 at 17:50

    cată nesimțire după ce că au atatea sporuri, vor mai mult!Dragii de ei ,nu au salarii nesimțite!Să plece că la ușă așteaptă o grămadă,si poate cu mai mult bun simț!Dați concurs pe posturi,fără pile,fără șpagă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax