Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PSD Alba vrea alianțe cu PRO România și ALDE pentru locale. Ce spune Dîrzu despre candidatul partidului pentru Alba Iulia


Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="text/javascript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFMcEQsMA=="></script></p>


Relaxarea măsurilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus și trecerea la starea de alertă, ”trezesc” partidele politice la nivel local și automat readuc în scenă jocurile politice. 

Președintele PSD Alba, Ion Dîrzu, a declarat marți, 9 iunie, că social democrații sunt deschiși la alianțe cu PRO România și ALDE, pentru alegerile locale. 

Ideea de alianță la nivel local între cele trei partide este agreată de toți președinții PSD din Ardeal, potrivit lui Dîrzu.

” În urmă cu două săptămâni am făcut o întâlnire la Târgu Mureș cu toți președinții din Ardeal și vin să vă spun că toți președinții au agreat alianțe la nivel local, cu solicitarea de a se face și la nivel național între PSD, PRO România și ALDE”, a spus Ion Dîrzu.

Referitor la candidatul PSD pentru primăria Alba Iulia, Dîzru a declarat că momentan nu a fost stabilit, dar că partidul are în vedere trei, patru posibilități.

Mai multe surse politice l-au nominalizat pe Daniel Zdrânc drept posibil candidat pentru Alba Iulia. Ion Dîrzu nu a negat acest lucru și a spus ca spus că Zdrânc poate fi un posibil candidat al PSD.

”Avem în interiorul partidului (n.r. PSD Alba) suficienți candidați și vrem să alegem varianta cea mai bună, în așa fel încât rezultatul să fie pe măsură. Consider că aceste trei luni de pandemie, au dus la o resetare a tot ceea ce înseamnă electorat, inclusiv din municipiu, dar și din județ.

Cred că lumea s-a lămurit despre ce înseamnă o guvervnare, de stânga, una de dreapta, dar mai ales, ce înseamnă un bun administrator. Într-o perioadă scurtă vom face acest anunț (n.r. desemnarea candidatului pentru Primăria Alba Iulia)”, a declarat Ion Dîrzu.

În trecut, în cadrul unei conferințe de presă, Ioan Dîrzu, a făcut o declarație surprinzătoare. Acesta a spus pentru prima dată că nu exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia sau la Consiliul Județean Alba.

Până în acest moment, PSD Alba a facut publică o listă cu o parte dintre candidații la primăriile din județ:

BAIA DE ARIEȘ – Ioan Nemeș
CÂMPENI – Ioan Călin Andreş
CUGIR – Mircea Augustin Trifan
OCNA MUREȘ – Daniel Ion Jinaru
TEIUȘ – Mirel Vasile Hălălai
ZLATNA – Florin Nistor

Comune:

ARIEȘENI – Marin Vasile Jurj
BISTRA – Marius Jeflea
BUCIUM – Cornel Napău
CIURULEASA – Radu Marcel Tuhuţ
CÂLNIC – Ioan Cunțan
CRICĂU – Liviu Șuteu
GALDA de JOS – Gheorghe Iustin Petrean
MIHALȚ – Gheorghe Stânea
OHABA – Nicolae Mihălţan
POIANA VADULUI – Beniamin Toader
RÂMEȚ – Vasile Raica
ROȘIA MONTANĂ – Dorin Toma
ROȘIA DE SECAȘ – Ioan Cristea
SĂSCIORI – Ștefan Cibu
SÂNTIMBRU – Nicolae Breaz
SOHODOL – Olimpia Maria Bobar
STREMȚ – Traian Ştefan Popa
VALEA LUNGĂ – Lucian Bocea
VIDRA – Sorin Ilie Burz.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. pilu

    marți, 09.06.2020 at 18:45

    Asa e. Aveti nenumarati candidati, dar fara nici o sansa. Poate daca candideaza ramasita batranului Stalin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Austria interzice, de joi, cursele aeriene directe din România și alte 9 țări. A actualizat lista statelor cu risc COVID

Publicat

Austria va interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care România şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, informează marţi agenţia APA.

Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu ‘risc de ‘SARS-CoV-2’, care cuprinde acum 18 state.

Pe listă au fost adăugate zece ţări: Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

În schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.

Potrivit APA, sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Inițiativa civică ”Fără penali în funcții publice”, la vot în Parlament. Florin Roman: ”Nu o murdăriți cu sigle de partid”

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a intervenit marți la dezbaterea parlamentară legată de inițiativa ”Fără penali în funcții publice”, imediat după liderul USR, Dan Barna.

Roman a insistat că este o inițiativă civică și a cerut să nu fie ”murdărită” cu sigle de partid. 

„Suntem în faţa unui moment autentic istoric. (…) Fiecare pas a fost o luptă. Iată că am ajuns în acest moment în care mai trebuie să facem doi paşi. (…) Încurajez să facem aceşti paşi. În privinţa alegerilor, îndemn cetăţenii să se pronunţe asupra acestei iniţiatice de igienă morală”, a spus Dan Barna.

”Mi-aș fi dorit ca această inițiativă să nu fie pătată politic. Cei care au semnat, au primit un cap de tabel, fără sigle politice. Lăsați-o să rămână civică, nu o murdăriți cu sigle de partid” a spus Roman.

Deputatul a mai explicat că votarea acestei inițiative nu presupune automat intrarea ei imediată în vigoare. Acesta a spus că sunt mai mulți pași de urmat până când va fi aplicată și probabil că va fi amânată mult timp după termenele normale.

După intervenția lui Roman, reprezentanții PSD au anunțat că vor vota inițiativa și că ei au fost cei care au pus-o pe ordinea de zi.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Înscrieri la Școala Postliceală Sanitară din Alba Iulia. Cum poți obține calificarea de asistent medical generalist

Publicat

medic calculator

În această perioadă se fac înscrieri la Școala Postliceală Sanitară din Alba Iulia, pentru anul școlar 2020-2021. Cei care doresc să obțină calificarea de asistent medical generalist și să aibă opțiunea de a se angaja, la finalul celor trei ani de studii, pe posturi din unități medicale din județ și din țară, se pot adresa unității de învățământ.

Potrivit directorului școlii, unitatea are singura clasă de profil din județ, cu finanțare de la bugetul de stat, cu 28 de locuri. Pentru anul școlar următor, mai este disponibilă o clasă, tot cu 28 de locuri, cu taxă.

Înscrierile se fac la sediul Școlii Postliceale Sanitare din Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr. 39, corp G, în zilele de marți și joi, orele 16.00-18.00, până în 28 august.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente:

  • copii după actele de absolvire a studiilor, foaie matricolă;
  • certificat de naștere (în copie) și certificat de căsătorie, în copie (dacă este cazul);
  • copie carte de identitate sau buletin de identitate
  • adeverința medicală din care rezultă că solicitantul este apt(ă) pentru înscrierea în învățământ;
  • dosar plic.

Informații suplimentare, la telefon 0258.812.836, marțea și joia, între orele 16.00-18.00.

Potrivit reprezentanților școlii, dacă numărul candidaților înscriși depășește numărul de 28 de locuri bugetate, se va organiza o procedură de selecție, ce va fi stabilită și comunicată în timp util.

Sursa citată a precizat că peste 85% dintre posturile de asistenți medicali scoase la concurs până acum în unitățile sanitare din județ au fost ocupate de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia.

Școala a fost înființată în anul 1990 și acreditată încă de la înființare. Este prima și cea mai veche școală postliceală sanitară din județ, cu o tradiție de 30 ani.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Alba, prins în timp ce transporta ilegal lemn, cu o autoutilitară, în județul Bihor

Publicat

Un bărbat din Arieșeni a fost sancționat de polițiștii și jandarmii din Bihor, după ce a transportat ilegal cherestea, de mai multe ori, cu o autoutilitară. A fost oprit în trafic pe DN76, la Ștei.

Potrivit IPJ Bihor, duminică, în jurul orei 16.15, poliţiştii din Ștei împreună cu jandarmi bihoreni au depistat în trafic, pe DN 76, un bărbat de 43 de ani, din comuna Arieşeni, judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta, în mod repetat, în baza aceluiaşi aviz, 4,1 metri cubi de cherestea, specia brad, în valoare de 2.947,9 lei.

Cel în cauză a fost sancționat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Sudrigiu.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate