Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Rabla Local la Alba Iulia. Câte cereri au fost înregistrate în program. Mai sunt trei zile pentru înscrieri online

Publicat

La Alba Iulia, au fost utilizate peste 30% din fondurile disponibile pentru programul Rabla Local. Cetățenii care doresc să caseze mașina veche și să primească 3.000 de lei mai au la dispoziție trei zile pentru înscrieri online.

Lucian Morgovan, consilier al primarului din Alba Iulia, a dat detalii pentru Alba24 despre stadiul utilizării programului în această etapă:

”Suntem cu trei zile înainte de termenul limită în care cetățenii din Alba Iulia s-au putut înscrie în online pentru a beneficia de prima de 3000 de lei pentru casarea unei mașini prin programul Rabla Local.


Suntem la un procent de 31% din potențialii beneficiari ai acestui program. Suntem în media orașelor mari, astfel încât considerăm că putem declara un succes acest program”, a declarat Lucian Morgovan.

Au fost depuse solicitări pentru casarea a 313 mașini, astfel că mai este buget disponibil pentru alte 687.

În Alba Iulia, sunt înregistrate 41.089 mijloace de transport, din care 28.777 cu an declarat.

Sunt 9.749 autoturisme mai vechi de 15 ani, proprietari persoane fizice, respectiv 433 înregistrate pe persoane juridice.

Detalii despre înscrieri în programul Rabla Local Alba Iulia

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

1. Conturile de utilizator trebuie create anterior înscrierii în aplicație. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). Astfel, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP.

  • Persoana fizică își creează contul prin accesarea căsuței verzi, la link: https://afm.ro/casare_auto_uzate.php

2. Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

3. Persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehicului uzat pentru care solicită finanțare.

4. Persoana fizică se va înscrie în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista prevăzută în aplicația informatică și pe site AFM. (Municipiul Alba Iulia se regăsește în listă!)

5. După înscriere, AFM transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului.

6. Persoana fizică transmite documente, conform procedurii interne a primăriei. Procedura va fi publicată pe portalul Municipiului www.apulum.ro.

Rabla Local – condiții – Alba Iulia

Primăria Alba Iulia este înregistrată în Programul ”Rabla local” pentru casarea a 1000 de mașini, în primă fază.

În acest program mașinile vechi de peste 15 ani se pot casa fără ca proprietarul să fie obligat să își cumpere o mașină nouă. Primește în schimb un voucher de 3.000 de lei (2.400 de lei vin de la minister și 600 de lei de la primărie).

Însă persoanele care vor primi 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi nu vor putea să-și cumpere, timp de trei ani, o mașină cu un nivel de poluare mai mic de Euro 5.

Condiții de înscriere a mașinilor în program

Este considerat eligibil autovehiculul care:

  • este înregistrat în evidențele fiscale ale delegatului (primăria)
  • la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricației, se consideră an de fabricație anul înmatriculării
  •  are norma de poluare Euro 3 sau inferioară
  • conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor eutovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Condiții pentru proprietari

  • domiciliul sau reședința pe raza primăriei la care face solicitarea
  • să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local și cel de stat
  • să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului
  • să nu folosească aceeași mașină pentru a obține alte finanțări din alte programe.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax