Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Raftul cu Bunătăți Locale, inaugurat la Profi Super din Alba Iulia. Bucate alese, realizate de mici producători locali

Publicat

Raftul cu Bunătăți Locale a fost inaugurat în magazinul Profi Super din Alba Iulia. Cetățenii pot găsi la raft produse de calitate, ieșite din mâinile și inimile producătorilor locali, făcute ca pe vremuri, fără grabă, cu multă dragoste și cu gustul desăvârșit de altădată.

La Raftul cu Bunătăți Locale se pot găsi o selecție de bucate alese, realizate după rețete tradiționale, de mici producători locali:

 • Bunătăți din lapte făcute fără grabă, după rețete ca pe vremuri,
 • Brânză din lapte provenit de la ferme locale, preparată și maturată manual, ca odinioară,
 • Miere delicioasă, de la familii de albine fericite,
 • Mezeluri și alte delicatese afumate, dar și preparate din pește, toate preparate cu migală după rețete autentice, de către gospodari adevărați,
 • Condimente uscate natural, fără adaos de zahar sau aditivi, făurite cu drag,
 • Pâine coaptă pe vatră, după rețete transmise din generație în generație, de sute de ani,
 • Dulcețuri cu gustul copilăriei din casele bunicilor,
 • Uleiuri sănătoase și delicioase, presate la rece,
 • Compot, zacuscă la ceaun și alte delicatese conservate natural.

Micii producători din Alba aduc tot ce au mai bun pe Raftul cu Bunătăți Locale, la Profi Super din Alba Iulia și Aiud și la Profi City din Sebeș

Producătorii locali din județul Alba sunt susținuți să facă cele mai bune produse, după rețete tradiționale, și să ajungă mai ușor la consumatori, grație celui mai amplu program de susținere a lor demarat de Profi.

De astăzi, Alba Iulia, Sebeș și Aiud se alătură orașelor în care magazinele Profi găzduiesc Raftul cu Bunătăți Locale, județul Alba fiind al doilea din acest an în care Profi implementează acest program.

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la peste douăzeci de producători locali ajung la raft, în funcție de sezonalitate.  Brânzeturile și specialitățile din carne preparate ca pentru propria familie, virșli după rețete tradiționale, dulceață, zacuscă și gemuri din fructe culese din ogradă, miere curată, produse lactate, uleiuri presate la rece, vinuri și sucuri naturale sau dulciuri gătite cu drag, toate provin dintr-o gospodărie sau cooperativă din Alba.

“Considerăm că este valoros să contribuim la păstrarea tradițiilor culinare ale acestei țări și de aceea încurajăm producătorii locali, făcându-le loc în magazinele noastre unde nu doar că sunt bineveniți, dar îi și susținem să își vând produsele fără a le impune o  cantitate minimă sau să se adapteze la producția de masa,” declară Gaetan Pacton, directorul general al rețelei de retail Profi. “Mai mult decât atât, înțelegând cât de limitate le sunt resursele, le preluăm noi marfa direct de acolo unde o produc și o aducem în magazine, oferindu-le inclusiv sprijin pentru ambalare și promovare.”

În fiecare zi, Raftul cu Bunătăți Locale își întâmpină cu prețuri mici clienții la Profi Super, în Alba Iulia la adresa Calea Moților, nr 1, în Aiud pe Str.Transilvaniei Nr.26 și în Sebeș la Profi City din B-dul Lucian Blaga bl1A.

Comunitatea locală economisește acum și timp și bani, timp în care, cumpărând de la producătorii locali contribuie la susținerea lor și la păstrarea meșteșugului gastronomic specific zonei. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt puse la vânzare în cantități limitate și doar în magazine selectate. Accentul este pus pe prospețimea și producția artizanală specifică fiecărei localități sau zone în care apar produse pe Raftul cu Bunătăți Locale.

„Fructele de pădure sunt aurul în mai multe culori din Ţara Moţilor, iar ingredientele prețioase, preparate după reţete vechi păstrate cu sfinţenie din generaţie în generaţie, sunt o sursă de sănătate dar și de bucurie gastronomică. De peste patru generații s-au transmis rețetele care s-au transformat acum în produse tradiționale atestate sau produse montane certificate și pe care abia aștept să le descoperiți la Raftul cu Bunătăți Locale de la Profi.

Fiecare borcan, fiecare sticlă și fiecare preparat are o poveste plină de gust și mai ales multă dragoste. Cele mai multe ingrediente sunt direct din grădină, proaspete, coapte natural, răsfățate de soare și de aerul curat din Arieșeni”, spune Cristina Nicola, care a creat Cămara Moțului, din care își aduce bucatele alese la Raftul cu Bunătăți Locale de la Profi.

Pentru Profi, susținerea producătorilor locali înseamnă acțiuni concrete, realizate în sprijinul acestora. Participanții la acest program primesc ajutor în realizarea documentației și obținerea avizelor necesare pentru vânzarea conformă a produselor lor,

Profi facilitează distribuția acestora  prin flota proprie și oferă suport în promovarea lor. Profi le oferă micilor producători locali și condiții comerciale preferențiale, preluând marfa  direct de la unitatea de producție,  achitând-o rapid și nefăcând retur de produse.

„Profi este cel mai mare angajator privat din România, dar și un nume în care românii își pun încrederea atunci când vine vorba de alimentele pentru mesele lor. În mod natural, ne implicăm în comunitate și susținem în mod concret  micii producători și furnizorii naționali, dar mai ales consumatorii, ei bucurându-se în magazinele noastre de un preț bun și de cea mai bună calitate. Punem suflet în România pentru că România la care visăm e construită cu sufletul. La fel sunt și  inițiativele acestor oameni harnici și pricepuți care pregătesc bunătăți la ei în gospodărie sau în cooperative.

Raftul cu Bunătăți Locale este modul în care Profi ajută acești producători, care gătesc ca pentru propria familie, să poată ajunge la cât mai multe familii din România. Nu este un proiect cu o miză economică pentru noi, ci unul în care punem suflet pentru a construi alături de comunitate viitorul în care vrem să trăim cu toții: cu oameni buni, mâncare sănătoasă și vecini care împart tot ce este mai bun”, a declarat Călin Costinaș, Director General adjunct Profi, la evenimentul de lansare din Alba.

Primul Raft cu Bunătăți Locale a fost prezentat de Profi în septembrie 2022 la Festivalul de la Apoș, fiind urmat de introducerea lui în magazine din Cluj  Dâmbovița. Alba este al doilea județ, după Bistrița, în care programul este implementat în acest an.

În 2023, Profi își propune să aducă Raftul cu Bunătăți Locale cu specialități din carne, conserve, lactate, ouă, panificație, pește, produse apicole, legume și fructe în 10 zone ale țării și să reunească cel puțin 150 de producători locali.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine.

Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Luk

  vineri, 31.03.2023 at 01:43

  da .un lucru super bun.bravo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax