Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO CNAIR: Raport de progres pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda. Situația din 28 iulie. Când va fi dat în circulație

Publicat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a anunțat că pe Autostrada Sebeș-Turda se toarnă stratul de uzură. 

Într-o postare pe contul oficial de Facebook, CNAIR a postat și un video în care se pot vedea porțiuni din autostradă și mobilizarea utilajelor la fața locului, pe lotul 2.

Deși reprezentanții companiei spun că este vorba despre un ”raport de progres”, nu oferă detalii legate de stadiul fizic al lucrărilor și legate de data la care va fi dat în folosință și lotul 2, ultimul rămas nefinalizat.

Potrivit ultimei raportări disponibile a CNAIR, veche de aproximativ 2 săptămâni, stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Sântimbru și Aiud, este de 85,9%, la un progres financiar de 77%.

Deschiderea circulației: Estimarea CNAIR și anunțul ministrului Cătălin Drulă

Deschiderea traficului este estimată pentru luna noiembrie 2021 și ar însemna posibilitatea de circulație pe toată porțiunea autostrăzii Sebeș-Turda.

În urmă cu 4 luni, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă transmitea într-un răspuns la o interpelare că ”pe tronsonul 2 Alba Iulia – Aiud, de pe autostrada A10 Sebeș-Turda, se va putea circula în luna august 2021.”

Anunțul ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost transmis în urma unei interpelări făcute de deputatul de Alba, Florin Roman.

Autostrada Sebeș – Turda are o lungime de 70 km, iar construcția a fost împărțită pe patru loturi. Momentan se circulă pe loturile 1, 3 și 4.

Cel mai recent a fost dat în folosință lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia la începutul lunii decembrie a anului 2020, dar constructorul Impresa Pizzarotti mai are de efectuat lucrări la nodurile de la Alba Iulia NORD și Sebeș ( conexiunea cu Autostrada A1)  lucrări care, potrivit companiei urmau să fi finalizate la mijlocul anului 2021.

Pe lotul doi care măsoară 24,25 (17+000 – 41+250) kilometri, lucrează Asocierea Aktor Tehnical Societe Anonyme (Aktor S.A.) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Valoare proiect este de 549,33 mil, lei fără TVA, iar data începerii lucrărilor a fost 2 decembrie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ciprian

    sâmbătă, 31.07.2021 at 15:10

    Nu se va termina în acest an, sunt procese pe rol de executare silită și nu poate CNAIR să intre în proprietăți. Exemplu la pasajul de la Sancrai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax