Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Râs în căutare de hrană prin pădure. Imagini inedite, de iarnă, din Parcul Natural Apuseni

Publicat

Imagini interesante din pădurile din România au fost făcute publice, miercuri, pe pagina de Facebook a Parcului Natural Apuseni. Un exemplar din specia râs este surprins în imagini video, „cercetând” mediul înconjurător, cel mai probabil în căutare de hrană. 

„Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporţionat, îndesat, cu picioarele din spate puternice, adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104-174 cm, coada atingând 12-24 cm, femelele fiind in medie cu cca. 20 cm mai scurte. Înălţimea la umăr este de 45-86 cm şi greutatea medie între 11-30 kg. Este un prădător de pădure, având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite. Datorită abundenţei de hrană, ei își micşorează domeniul lor de utilizare în timpul verii și îl extind pe timp de iarnă”, precizează reprezentanţii rezervaţiei naturale.

ras 2

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax