Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rătăciți în Șureanu. Doi tineri aflați la schi căutați ore bune de jandarmii montani și salvamontiști

Publicat

Spiritul de aventură ar fi putut fi fatal pentru 3 tineri, aflați la schi pe domeniul schiabil Șureanu. Sâmbătă în jurul orei 17:00, jandarmii montani și salvamontiștii au fost sesizați că trei tineri s-au rătăcit după ce au părăsit pârtia amenajată. Unul dintre ei a reușit să se întoarcă singur la baza pârtiei, dar pentru găsirea celorlalți doi, echipele de intervenție au pornit în căutare.

Potrivit Jandarmeriei Alba, ieri după-amiază, în jurul orei 17.00, jandarmii montani și salvamontiștii au fost sesizați că trei tineri s-au rătăcit, după ce au părăsit voluntar pârtia amenajată. 

Cei trei făceau parte din grupuri diferite și nu se cunoșteau intre ei.

Echipe mixte de jandarmi montani și salvamontiști au pornit în căutarea lor. In jurul orei 18.00, unul dintre ei, P.S. de 30 de ani, a reușit să se întoarcă singur la baza pârtiei.

Ceilalți doi, S.D. de 18 ani și Ș.B.V. de 31 de ani, au fost găsiți în jurul orei 20.00 la o distanță de aproximativ 3 km și o diferență de nivel de 400 m față de pârtia A1.

Recuperarea și conducerea celor doi într-o zonă sigură a durat până la ora 01.30, salvarea schiorilor desfășurându- se în condiții meteo de ninsoare abundentă și strat de zăpadă de până la 150 cm.

Cei doi erau epuizați fizic, dar nu au necesitat asistență medicală de specialitate.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Newbie

    duminică, 27.01.2019 la 15:34

    Alti prosti! De ce nu transmiteti si unele masuri pentru acesti zmei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate