Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Râul Arieș a ieșit din matcă în Apuseni. O localitate din Alba, izolată după inundarea drumului

Publicat

Râul Arieș a ieșit din matcă în Apuseni și a inundat un drum în satul Lunca Merilor, care a rămas izolat din punct de vedere rutier.

Primarul din Bistra, Traian Gligor, a declarat pentru Alba24 că spre după-amiază, nivelul apei a crescut și mai mult, astfel încât nu se mai poate trece cu mașina. 

Și, spune primarul, continuă să crească. Autoritățile rămân în alertă.

UPDATE ora 16:30: Apele continuă să crească

Situația devine îngrijorătoare în Apuseni.

Apele Arieșului continuă să crească și mai sunt doar câteva ore până la lăsarea întunericului, iar oamenii din zonă sunt îngrijorați.

Vineri, 1 decembrie, este în vigoare o avertizare hidrologică. A fost anunțat COD ROȘU de inundații chiar pe râul Arieș, dar și pe alte râuri din țară.

Sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite.

Fenomenele se produc ca urmare a precipitațiilor înregistrate și a topirii bruște a zăpezilor acumulate în ultimele zile.

Vineri este o zi călduroasă în tot județul Alba.

La nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă în vederea monitorizării situației actuale.

Mai multe echipaje din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a monitoriza situația în zonele cu pericole de inundație.

Situația este stabilă la Barajul de la Mihoiești

Reprezentanții SGA Alba au anunțat că la barajul de la Mihoiești situația este stabilă și nu există pericolul ca viitura să pună în pericol zona din aval de lacul de acumulare. S-au făcut manevre de atenuare a viiturii pentru ca aceasta să tranziteze în condiții de siguranță pentru locuitorii de pe malul râului Arieș.

”De 1 Decembrie, colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba s-au luptat cu viitura de pe râul Arieș. După cum ați văzut în postarea precedentă, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod Roșu pe Arieș în amonte de Câmpeni.

Din noapte și până acum s-au făcut manevre de atenuare și tranzitarea in condiții de siguranță viiturii. Acum situația este stabilă și sub control.

Toți salariații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba au fost pe pozitii.” au anunțat reprezentanții SGA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax